Φόβοι ότι μπορεί τα θύματα του 68χρονου παλαιοημερολογίτη ιερέα να είναι περισσότερα εκφράζονται από αστυνομικές πηγές με γνώση της υπόθεσης που συγκλόνισε τη Σαλαμίνα, με θύμα ένα 12χρονο αγόρι.
Ο 68χρονος, ο οποίος δηλώνει αθώος και αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες, οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά και πήρε προθεσμία για να απολογηθείπήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή. Αστυνομικές πηγές εκφράζουν φόβους για το εύρος της δράσης του, διότι ο 68χρονος φέρεται να είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλο παιδί και μάλιστα με κοινό modus operandi πέντε χρόνια νωρίτερα, το 2018, όταν είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια με θύμα 11χρονο αγόρι.

Και τότε, όπως και στην περίπτωση με τον 12χρονο στη Σαλαμίνα, φέρεται να είχε εκμεταλλευτεί τη σχέση που είχε με τους γονείς του 11χρονου, για να απομονώνει το παιδί και να το κακοποιεί σεξουαλικά. Το 2018 είχε γίνει έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ο φάκελος είχε διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα, είχε παραπεμφθεί σε δίκη και τελικά καταδικάστηκε.  

Ωστόσο, δεν κατέληξε στη φυλακή, ενώ έκανε έφεση με την εκδίκασή να εκκρεμεί. Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί μετέβησαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής από τη ΓΑΔΑ στη Σαλαμίνα για να του περάσουν χειροπέδες για την περίπτωση του 12χρονου αγοριού, τότε εκείνος στη θέα των αστυνομικών φέρεται να είπε: «Γιατί ήρθατε να με πάρετε; Έφτασε η ώρα για το Εφετείο;», νομίζοντας ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται εκεί για την υπόθεση του 2018.

Η φράση αυτή δείχνει ότι ο 68χρονος ήταν σίγουρος ότι δεν είχε γίνει αντιληπτή η σεξουαλική κακοποίηση του 12χρονου, ενδεχομένως πιστεύοντας ότι κανείς δεν θα τον υποπτευτεί από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος.

Ο φόβος των Αρχών ότι μπορεί τα θύματά του να είναι περισσότερα ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα να δοθούν στη δημοσιότητα -κατόπιν εισαγγελικής διάταξης- τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του. Αυτό πάντως είναι κάτι που θα το αποφασίσουν οι δικαστικές Αρχές, χωρίς ακόμα να υπάρχει σχετική ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι. Αστυνομικές πηγές με εμπειρία σε τέτοιου είδους υποθέσεις που ρωτήθηκαν σχετικά από το iEidiseis σημείωσαν ότι «το γεγονός ότι παρότι καταδικασμένος για ανάλογη πράξη φέρεται να επανέλαβε το ίδιο έγκλημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εκείνον, δείχνει το βαθμό της επικινδυνότητάς του. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνίσταται η δημοσίευση της φωτογραφίας του κατηγορούμενου, προκειμένου να βρεθούν και άλλα θύματα, εάν αυτά φυσικά υπάρχουν».

Περισσότερο φως προς αυτή την κατεύθυνση θα ρίξουν τα αποτελέσματα της έρευνας στα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν στο σπίτι και στην εκκλησία όπου ιερουργούσε στη Σαλαμίνα. Τα πειστήρια αυτά βρίσκονται ήδη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης θα ενσωματωθούν στην υπάρχουσα δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι ο παλαιοημερολογίτης ιερέας συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Το ανήλικο παιδί είχε κάνει την καταγγελία τον Οκτώβριο, ενώ οι εν λόγω ειδεχθείς πράξεις έλαβαν χώρα από τον περασμένο Ιανουάριο έως τον περασμένο Ιούνιο.

 
Top