Του Άρη Σπίνου
2 μαρτυρικές καταθέσεις για την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» ζητάει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βασιλική Παπαδοπούλου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Η εισαγγελική λειτουργός υπέβαλε την πρότασή της, μετά τη διαφωνία του απερχόμενου ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλου με τον εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, που ζητούσε να διενεργηθούν εννέα συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις για την πολύκροτη υπόθεση και ουσιαστικά "αδειάζει" τον εισαγγελέα εφετών.

Ο ανακριτής διαφώνησε κρίνοντας πως έχει ολοκληρώσει την έρευνα και ζητώντας να κλείσει η δικογραφία με τη διαδικασία των «τυπικών κλήσεων», δηλαδή να καταλήξει στο αρχείο, δίχως να ληφθούν απολογίες του εφοπλιστή και των συγκατηγορούμενων συνεργατών του
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Βασιλική Παπαδοπούλου υπέβαλε την πρότασή της επί της διαφωνίας του ανακριτή με τον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να συμπεριληφθούν στην ανάκριση μόνο 2 ακόμα καταθέσεις.

Συγκεκριμένα:

-Να ληφθεί ένορκη κατάθεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Alexander Clapp, που μένει μόνιμα στην Αθήνα και έχει ασχοληθεί με την υπόθεση του «Noor 1».

- Να ληφθεί ένορκη κατάθεση του Λιμενάρχη Ραφήνας αντιπλοιάρχου Γιώργου Κατσούλη, ο οποίος ήταν επικεφαλής στη διερεύνηση της υπόθεσης του «Noor 1» και βασικός μάρτυρας στη δίκη με κατηγορούμενο τον Γιαννουσάκη, από το σπίτι της πρώην συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη μεταφέρθηκε από το ναρκόπλοιο πάνω από ένας τόνος του «λευκού θανάτου».


Επί της ουσίας αυτές οι 2 καταθέσεις δεν θα προσθέσουν τίποτα στην υπόθεση αφού όσο αφορά τον Κατσούλη ότι ήξερε τα έχει πει ήδη σε όλα τα δικαστήρια και όσο αφορά τον δημοσιογράφο οι ισχυρισμοί του αφορούν, κάτι που του έχει πει ένας καταζητούμενος!

Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης, η υπόθεση έχει σταλεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και σε μία εκ των εντιμότατων προέδρων Βασιλική Παπιγκιώτη και Μαρία Σκουλάξινου, η οποία θα ορίσει εισηγητή για την υπόθεση της διαφωνίας ανακριτή-εισαγγελέα, κρίνοντας αν θα πρέπει να γίνουν οι συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις που προτείνουν ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βασιλική Παπαδοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν χειριστεί την υπόθεση η κα. Σκουλάξινου, θα είναι η δεύτερη φορά που θα ασχοληθεί με την πολύκροτη δικογραφία.

Η Μ. Σκουλάξινου ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, που είχε απορρίψει τον Οκτώβριο του 2019 την αίτηση εξαίρεσης του ανακριτή Διαφθοράς Ιωάννη Πετρόπουλου από τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο κ. Πετρόπουλος είχε αυτοεξαιρεθεί, καθώς ο πατέρας του είχε οριστεί ποδοσφαιρικός εισαγγελέας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την περίοδο παντοδυναμίας του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τότε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά είχε απορρίψει το αίτημα αποχής του κ. Πετρόπουλου και έτσι διενήργησε την ανάκριση για την τυχόν εμπλοκή του Β. Μαρινάκη στη χρηματοδότηση του φορτίου ηρωίνης του «Noor 1».

Όμως η κα. Σκουλάξινου είχε μειοψηφήσει, κάνοντας δεκτό το αίτημα του κ. Πετρόπουλου να μη χειριστεί την υπόθεση λόγω της θέσης που κατείχε ο πατέρας του.

Από την πλευρά της η πρόεδρος Πρωτοδικών Βασιλική Παπιγκιώτη ως 28η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών έχει χειριστεί και άλλη μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.


Πρόκειται για υπόθεση που είχε έρθει στο φως το 2013, μετά από πληροφορίες της Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το γραφείο της DEA της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Αθήνα, για εισαγωγή ενός ή δύο τόνων κοκαΐνης από χώρα της Λατινικής Αμερικής από εγκληματική οργάνωση με διεθνή δράση και μέλη Έλληνες και αλλοδαπούς. Οργανωτής της μεταφοράς κοκαΐνης φέρονταν ένας 40χρονος, κορυφαίο μέλος του ελληνικού παραρτήματος διεθνούς λέσχης μοτοσικλετιστών.   
 
Top