Της Ιωάννας Υψηλάντη

Ιστορικό ρεκόρ ανόδου της τιμής του χτύπησε, στην Ευρώπη, σήμερα, το... φυσικό αέριο.
Έφτασε στα 1100 δολ. για κάθε χίλια κυβικά μέτρα.
Η Ευρώπη υποφέρει, από την έλλειψη φυσικού αερίου, καθώς οι ΗΠΑ, ενώ υποσχέθηκαν να ικανοποιήσουν την ζήτηση με το ακριβότερο και υποδεέστερο σχιστολιθικό δικό τους αέριο, αρκεί να καταργήσουν τις εισαγωγές, από Ρωσία, δεν το πράττουν.
Έτσι, η Ευρώπη ζητεί, από την Ρωσία, άνθρακα, για να καλύψει τις ανάγκες της, σύμφωνα με το Μπλούμπεργκ με αποτέλεσμα και οι τιμές του άνθρακα να αυξάνονται, λόγω της μεγάλης ζήτησης, ενώ ακριβή είναι και η μεταφορά του.
Η επιστροφή στο ορυκτό καύσιμο υποδηλώνει, τόσο την παταγώδη αποτυχία των "ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", που αδυνατούν να λειτουργήσουν σε κάθε κλιματική συνθήκη (αέρα, χιόνι, πάγο, συννεφιά), όσο και την υποκρισία της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ηγεσίας, για την δήθεν "κλιματική αλλαγή", που εφευρέθηκε, για νέα μεγαλύτερα κέρδη, στις τσέπες της και ξεπλένει την ασύδοτη ρύπανση του περιβάλλοντος, που επί αιώνες δημιουργεί, σε βάρος των πολιτών.
Και τώρα, ρωτώ τον Κούλη: Αντιλαμβάνεται την σημασία του λιγνίτη, που υπάρχει άφθονος στη χώρα μας και εξακολουθεί να θέλει να τον καταργήσει, ως δήθεν "ρυπογόνο";;
Γιατί ο λιγνίτης είναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ καύσιμο, που οποιαδήποτε γεωπολιτική αναταραχή κι αν υπάρξει, θα είναι ο μόνος τρόπος παραγωγής ενέργειας, αποκλειστικά, από την δική μας χώρα! Άσε που μας κοστίζει  λίγο!
Ρωτώ και τον ΑλέΚΣΗ: Αισθάνεται καλά, που ιδιωτικοποίησε 3 εργοστάσια της ΔΕΗ, με το πρόσχημα ότι λειτουργούσαν με λιγνίτη;;
Τι έχουν να πουν και οι δύο, τώρα, που η Ευρώπη τους, καίει κάρβουνο;;;

 
Top