Να χαρούνε λίγο τα παιδιά : Για 5 μήνες, καθε μήνα δώρο 10 GB που έκαναν το εμβόλιο το δωρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους εφήβους σαν ελάχιστη πράξη  αναγνωρισης .
Aπό τις 11 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμα τα data 50 GB για χρήση από νέους 15-17 ετών που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid 19, με διάρκεια πέντε μήνες από την ενεργοποίησή του.

Η ενεργοποίηση θα γίνει μέσω του emvolio.gov.gr ή με αίτηση στα ΚΕΠ θα μπορεί να αποκτηθεί το πακέτο των data 50 GB και για την υποβολή θα απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. 
Στα ΚΕΠ απαιτείται αντίστοιχα η Αστυνομική Ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Η διάρκεια θα είναι για πέντε μήνες και κάθε μήνα θα είναι δυνατή η χρήση 10 GB.

«Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, πρόκειται για μία πράξη αναγνώρισης προς τη νέα γενιά, που έχει ταλαιπωρηθεί λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό υπάρχει και η διάσταση της αναγνώρισης όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα και ο Πρωθυπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο της σχετικής παρουσίασης για την εξειδίκευση των μέτρων που έχει ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αντίστοιχη φιλοσοφία ισχύει και για την κατάργηση και μείωση τελών κινητής τηλεφωνίας για φυσικά πρόσωπα 15-29 ετών», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης στο πλαίσιο της παρουσίασης του συγκεκριμένου μέτρου που περιλαμβάνει και τη μείωση και σταθεροποίηση των τελών κινητής στο 10% για φυσικά πρόσωπα άνω των 30 ετών. Η ισχύς θα είναι από την 1/1/ 2022. 
Η έκπτωση υλοποιείται από τους παρόχους κινητής αλλά απαιτείται η υποβολή δήλωσης για δικαιούχους 15-29 των. Δημιουργείται ένα μητρώο και η δήλωση γίνεται μέσω του gov.gr και του νέου Μητρώου Αιτήσεων Δικαιούχων Εκπτωσης Τελών Κινητής Τηλεφωνίας μέσω κωδικών Taxisnet. Η έκπτωση μεταφέρεται σε επόμενους παρόχους σε περίπτωση φορητότητας και αφορά όλες τις συνδέσεις είτε πρόκειται για συμβόλαια είτε για καρτοκινητό. Η κατάργηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας για φυσικά πρόσωπα 15 έως 29 ετών εφαρμόζεται για έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο. Οι άνω των 30 ετών δεν χρειάζεται να υποβάλλουν τη δήλωση, δεδομένου ότι η έκπτωση πιστώνεται αυτόματα.

«To όφελος προς όλους τους καταναλωτές είτε είναι ιδιώτες ή επιχειρήσεις κυμαίνεται από 2% έως 10%», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης. «Το όφελος είναι σημαντικό και με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μιλάμε για 68 εκατ. ευρώ συνολικά στους πολίτες. Το άθροισμα αυτής της πολιτικής αφαιρεί αυτό το βάρος από τους πολίτες. Οι κινήσεις αυτές έχουν ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα (το τελευταίο μέσα από την αναγνώριση προς τη νέα γενιά).


Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη η μέριμνα θα είναι για όλους τους αριθμούς και για τα καρτοκινητά.
Ο υπουργός, ανέφερε ότι πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση της φιλοσοφίας που ξεκίνησε με το Freedom Pass, δίνοντας μάλιστα και σχετικά στοιχεία: Ως προς το Freedom Pass λοιπόν στους νέους, από το σύνολο των ηλικιών 18- 25 ετών (973.575) έχουν εμβολιαστεί 506.968 (52% επί τους συνόλου), 370.146 νέοι έχουν εκδώσει το Freedom pass. Στις 27/6 οι νέοι 18-25 ετών που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό ήταν περίπου 130.000 (13,25%).
 
Top