Περίεργη σιωπή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., που προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός σύλληψης των δύο Τζιχαντιστών, τη στιγμή που σύμφωνα με πληροφορίες του Planet-Greece, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν χτυπήσει κόκκινο συναγερμό...




Το περίεργο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Planet-Greece, έχει να κάνει με τον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η δικογραφία της αστυνομίας περιλάμβανε μόνο την παράβαση του νόμου περί όπλων.

Κι ενώ οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας βρίσκονται σε "κόκκινο συναγερμό", το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δείχνει μία περίεργη διάθεση υποβάθμισης της υπόθεσης!

Οι δύο άντρες, με τα Σουηδικά διαβατήρια, οι οποίοι από το Ελ. Βενίζελος έφτασαν οδικώς στην Αλεξανδρούπολη και στις αποσκευές τους βρέθηκαν χατζάρες, στρατιωτικές στολές και άλλα αντικείμενα που πρόδιδαν την “πλούσια” δράση τους. Οι δυο τζιχαντιστές κρατούνται από προχθές στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν σκόπευαν να παραμείνουν στην Ελλάδα αλλά θα περνούσαν στην Τουρκία και από εκεί θα ταξίδευαν για την Συρία.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο ένας από τους δύο στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές τις Βοσνίας, από όπου είναι και η καταγωγή του, αφού το 2005 είχε συλληφθεί μετά από έρευνα στο σπίτι του όπου είχε βρεθεί ποσότητα εκρηκτικών, μία αυτοσχέδια ζώνη γεμισμένη με εκρηκτικά αλλά και ένα βίντεο στο οποίο εκτοξεύονταν απειλές για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και τον Λευκό Οίκο, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος και τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Ο δεύτερος τζιχαντιστής, έχει καταγωγή από την Υεμένη.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και οι δύο άντρες αυτή την στιγμή βρίσκονται υπό κράτηση για κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης ενώ οι κατηγορίες που τους βαραίνουν θα είναι βαριές.

H είδηση κάνει το γύρω της Ελλάδας και φυσικά έχει δημιουργήσει ανάμικτα συναισθήματα για τη δράση των τρομοκρατών μέσω... Ελλάδας.

Οι δύο άνδρες έβγαζαν εισιτήριο για να πάνε σε ένα χωριό, αλλά οι αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο να περάσουν στην Τουρκία. Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις μυστικές υπηρεσίες, με τον ένα μάλιστα να καταδικάζεται σε 14 χρόνια φυλάκισης γιατί είχαν βρεθεί στο σπίτι του εκρηκτικά και απειλούσε με τρομοκρατικά χτυπήματα.

Στην πρώτη έρευνα που έγινε στους δύο άνδρες βρέθηκε μαχαίρι στην κατοχή τους και για αυτό οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Πρόκειται για έναν 29χρονο Βόσνιο και έναν άνδρα από την Υεμένη, με αμφότερους να έχουν σουηδικό διαβατήριο.

Ο 29χρονος είχε συλληφθεί το 2005 στη Βοσνία, όταν μετά από έρευνα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στο σπίτι του εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, ζώνη με εκρηκτικά και ένα βίντεο. Σε αυτό, ένας άνδρας με καλυμμένο πρόσωπο απειλούσε για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και τον Λευκό Οίκο. Μετά από ανάλυση που έκαναν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν ο άνδρας στο βίντεο ήταν ο 29χρονος, υποπτεύονταν σχέση του με την Αλ Κάιντα και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση.

Όταν οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για έρευνα, αρχικά διαπιστώθηκε ότι και για τους δυο τους η Σουηδία έχει επιβάλει το μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης. Οι συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν στον ανακριτή, καθώς κατηγορούνται για κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό εφοδιασμό τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ ήδη η Ελλάδα βρίσκεται σε επικοινωνία με ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες.

O 29χρονος Βόσνιος Mirsad Bektasevic, που θεωρείται μέλος της Αλ Κάιντα, είναι ο ένας από τους δυο τζιχαντιστές που συνελήφθησαν.

Ο δεύτερος τζιχαντιστής είναι ο 20χρονος Αl Hasani Amer με καταγωγή από την Υεμένη.

Όπως αποδεικνύεται, πρόκειται για τρομερή επιτυχία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στην Αλεξανδρούπολη, αφού ο Bektasevic (γνωστός και ως "Μάξιμος") ήταν "επικυρηγμένος από πολλές μυστικές υπηρεσίες.

Δείτε video αρχείου όπου περιγράφεται η δράση του Βόσνιου και πως λειτουργούσε εκείνη την περίοδο:


 
Top