Σαφέστατες αιχμές για την διαδικασία που ακολουθείται και για το ότι δεν προχώρησε η συζήτηση της κλοπής οπιούχων φαρμάκων απο το ΠΑΓΝΗ, στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αφήνει σε ανακοίνωσή του ο τέως Διοικητής ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο κ.Νίκος Χαριτάκης...



Ειδικότερα, μετά τις δηλώσεις της προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπ.Υγείας κας Μαρίνας Παγώνη, πως η διαδικασία κατα της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη, σταμάτησε γιατί "δεν εχει γίνει σωστά η διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης από το νοσοκομείο της Κρήτης, ούτε έχει κατονομαστεί κάποιος υπεύθυνος", ο κ.Χαριτάκης απαντά πως τίποτε απο αυτά που ανέφερε η κα Παγώνη δεν ισχύει.

Στην απάντηση του κ.Χαριτάκη, αφήνονται σαφέστατες αιχμές πως η διαδικασία στο Πειθαρχικό ενώ μπορούσε κάλλιστα να προχωρήσει, αυτό δεν έγινε με προφάσεις που δεν ισχύουν. Μάλιστα ο κ.Χαριτάκης αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο πλήρης φάκελλος με όλα τα στοιχεία - και με την ομολογία της κας Πολάκη εστάλει, - σύμφωνα με όσα ορίζουν οι Νόμοι - στην 7η ΥΠΕ Κρήτης η οποία είχε και την αρμοδιότητα να τον παραπέμψει στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Και το ερώτημα που τίθεται και απο τον ίδιο είναι : Ο συγκεκριμένος φάκελος εστάλει (απο την 7η ΥΠΕ) στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπως συντάχθηκε απο την ΕΔΕ και με την διαδικασία που ακολουθήθηκε;

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναγράφονται τα εξής: "Μετά την πρόσφατη εξέλιξη της υπόθεσης της αναισθησιολόγου κυρίας Πολάκη Νεκταρίας, στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι όλη η διαδικασία εκτρέπεται της πραγματικότητας και τούτο συμπεραίνεται μετά τις δηλώσεις της κυρίας Παγώνη, έχω να αναφέρω τα παρακάτω.

Η κυρία πρόεδρος δεν είχε, όπως ανέφερε, την δυνατότητα να προχωρήσει την διαδικασία στο πειθαρχικό, είχε όμως την άνεση να αποδώσει την ευθύνη στο νοσοκομείο.

Το νοσοκομείο πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες ενήργησε άμεσα, συλλογικά δια του διοικητικού συμβουλίου, τη νομική κάλυψη των νομικών συμβούλων του, από την πρώτη στιγμή της διαπίστωσης της κλοπής των οπιούχων φαρμάκων και από τα δύο νοσοκομεία του νομού. Άμεσα δόθηκε εντολή να πραγματοποιηθούν ΕΔΕ και στα δύο νοσοκομεία, από δύο Καθηγητές της Ιατρικής πρώτης βαθμίδας, ένα Χειρουργό και ένα Ψυχίατρο, 22/05/2015 για το Βενιζέλειο και 28/05/2015 για το ΠΑΓΝΗ, συγχρόνως βέβαια ενημερώθηκαν εγγράφως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, η Ασφάλεια Ηρακλείου και ασφαλώς η ΔΥΠΕ. Η ενημέρωση αυτή συνεχίστηκε σε κάθε ενέργειά μας που αφορούσε την κλοπή των οπιούχων.

Κατά την διάρκεια της ΕΔΕ του ΠΑΓΝΗ η κυρία Πολάκη Νεκταρία, ομολόγησε ότι εκείνη υπεξαίρεσε τα οπιούχα φάρμακα από το χώρο του χειρουργείου και την 3η/08/2015 με έγγραφη απολογία της ενυπόγραφα αποδέχεται εκ νέου ότι εκείνη υπεξαίρεσε τα οπιούχα φάρμακα. Αφού λοιπόν ενημερώθηκαν οι παραπάνω αναφερόμενοι, το νοσοκομείο πάντα δια του διοικητικού συμβουλίου προχώρησε την διαδικασία για την επιβολή ποινής στην κυρία Πολάκη. Επειδή κατά τον νόμο ο διοικητής του νοσοκομείου έχει την δυνατότητα να επιβάλει ποινή μέχρι τριάντα ημέρες παύσης από τα καθήκοντά του στον υπάλληλο, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει τον φάκελο στην 7η ΔΥΠΕ Κρήτης προκειμένου να φέρει το θέμα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο καθότι κατά την άποψη των μελών του Δ.Σ. η πράξη της υπεξαίρεσης οπιούχων φαρμάκων από την κυρία Πολάκη, όπως ομολόγησε επισύρει μεγαλύτερη ποινή. Ερωτώ λοιπόν την κυρία Παγώνη, εάν παρέλαβε βέβαια τον φάκελο Πολάκη όπως περιγράφω παραπάνω, πως διεπίστωσε την πλημμελή αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος υπεξαίρεσης οπιούχων και αποδίδει ευθύνες στο νοσοκομείο;

Εξάλλου, υπήρχε η ομολογία της πράξης δια την οποία το νοσοκομείο ενήργησε κατά απόλυτα επαρκη τρόπο, και είχε την δυνατότητα νομίζω το Πειθαρχικό Συμβούλιο να αποφασίσει επί της ουσίας. Εξάλλου, ως προανέφερα, ο πλήρης φάκελος έχει κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου".

Πηγή: FlashNews
 
Top