Αγριεύουν οι αγρότες, με τους υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δέχονται επιθέσεις όπου τους πετυχαίνουν...




Στα χέρια πιάστηκαν αγρότες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Η ένταση που προκλήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ήταν μεγάλη. Όλα έγιναν κατά την διάρκεια προγραμματισμένης ομιλίας του Δημήτρη Μάρδα, καθώς και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελου στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης.


Δεκάδες αγρότες που βρέθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτύρονταν έντονα για τα νέα ασφαλιστικά μέτρα και ζητούσαν να αποσυρθεί το σχέδιο Κατρούγκαλου και οι όποιες συζητήσεις να ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ένταση και να πιαστούν στα χέρια με συγκεντρωμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.




«Μπλόκο» από αγρότες στην Κρήτη στον Κουρουμπλή

Ολιγόωρο "μπλόκο" πραγματοποίησαν αγρότες στη Βιάννο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αμιρά, από την οποία περνούσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, που βρίσκεται στην Κρήτη για τα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην περιοχή.

Οι αγρότες, κρατώντας πανό, εξέφρασαν στον υπουργό τη διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό, τόνισαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και ζήτησαν από τον κ. Κουρουμπλή να μεταφέρει και αυτός στην κυβέρνηση τα αιτήματά τους.


Επεισοδιακή εκδήλωση και στο Μάλεμε


Απο φωνές διαμαρτυρίας, αποδοκιμασίες και ένταση χαρακτηρίστηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων με θέμα τον πρωτογενή τομέα.

Στην εκδήλωση, στο Μάλεμε Χανίων, ομιλητής ήταν ο Βουλευτής Λακωνίας και μέλος του τμήματος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ενώ παρόντες ήταν και οι βουλευτές Χανίων του κόμματος Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Ομάδα αγροτών που πήγε στην εκδήλωση, ζήτησε αυτή να μην πραγματοποιηθεί θεωρώντας ως πρόκληση την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, ειδικά για τον πρωτογενή τομέα, την ώρα που οι αγρότες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Υπήρξαν φωνές και ένταση, αλλά η κατάσταση δεν «ξέφυγε» και η εκδήλωση συνεχίστηκε με μικρή συμμετοχή αγροτών.


 
Top