Ποιους συμφέρει η νέα "ιδιωτική ΔΕΗ"



Τη δραστηριοποίησή της στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε χθες η εταιρεία Protergia του ομίλου Μυτιληναίου, με συμβόλαια που απευθύνονται τόσο σε οικιακούς καταναλωτές όσο και σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις στη χαμηλή και μέση τάση...







Το τιμολόγιο της Protergia για την οικιακή κατανάλωση είναι σήμερα 0,0945 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως ύψους κατανάλωσης και, όπως ανακοινώθηκε, θα προσαρμόζεται κάθε μήνα ανάλογα με την εξέλιξη του κόστους.



Συγκριτικά, το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι 0,07793 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις από 0-800 κιλοβατώρες, 0,0946 ευρώ από 801-2000 και 0,10252 ευρώ αν η κατανάλωση ξεπερνά τις 2001 κιλοβατώρες. Στα τιμολόγια τόσο της ΔΕΗ όσο και του συνόλου των προμηθευτών προστίθενται οι λεγόμενες ρυθμιζόμενες χρεώσεις για τη χρήση των δικτύων καθώς και τα δημοτικά τέλη, φόροι κλπ.



Η Protergia θα παρέχει επίσης νυχτερινό ρεύμα σε όσους έχουν μετρητή νυχτερινής κατανάλωσης της ΔΕΗ. Θα παρέχει επίσης κίνητρα με τη μορφή εκπτώσεων και σταδιακή επιστροφή της εγγύησης στους συνεπείς πελάτες.



Οι λογαριασμοί θα εκδίδονται μηνιαία και παρέχεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να καταχωρούν κάθε μήνα τις ενδείξεις του μετρητή προκειμένου να λαμβάνουν εκκαθαριστικό λογαριασμό.



Το μερίδιο αγοράς των ανεξάρτητων - εκτός ΔΕΗ - προμηθευτών στη λιανική αγορά ρεύματος είναι σήμερα 2% και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γενικού διευθυντή της Protergia Ντ. Μπενρουμπή, σε τρία χρόνια θα είναι διψήφιο.



Πηγή: ΑΜΠΕ



 
Top