Η πρόοδος της Βραζιλίας ήταν το... κλειδί για να πάρει το Ρίο ντε Τζανέιρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Ωστόσο, στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ...
παραδέχονται πως θα είχαν αφαιρέσει τη διοργάνωση από τους Βραζιλιάνους, αν μια άλλη χώρα ήταν έτοιμη έστω και τώρα να αναλάβει τους αγώνες!

Συγκεκριμένα, αυτό που βάζει «φρένο» στα όνειρα της Ολυμπιακής Επιτροπής είναι τα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βραζιλιάνοι, τα οποία μοιάζουν αξεπέραστα. Η πολιτική κρίση σε συνδυασμό με την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το καλοκαίρι, έχουν αφήσει πολύ πίσω τους Βραζιλιάνους. Μάλιστα, μέχρι και η Αθήνα του 2004 ήταν πολύ... μπροστά, σε σχέση με τη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τζον Κόατς, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ το 2000 τόνισε: «Νομίζω πως η κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι ήταν στην Αθήνα. Στην Αθήνα είχαμε να κάνουμε με την κυβέρνηση και ορισμένες ευθύνες της πόλης. Εδώ είναι χειρότερα. Δεν υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην κυβέρνηση, στην τοπική κυβέρνηση και στην πόλη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση μεγάλου μέρους των εγκαταστάσεων. Όλα είναι εναντίον μιας πόλης που έχει να αντιμετωπίσει κοινωνικά θέματα και μιας χώρας που προσπαθεί να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε λίγους μήνες. Είναι η χειρότερη κατάσταση που έχω αντιμετωπίσει».

Η ελεγκτική επιτροπή της ΔΟΕ, που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση των έργων, έχει πραγματοποιήσει έξι επισκέψεις στη Βραζιλία. Η κατάσταση ήταν αποκαρδιωτική και έτσι αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Θα στείλουν τους δικούς τους ανθρώπους, ανάμεσα τους και έναν επιβλέποντα στις κατασκευές. «Πρώτη φορά γίνεται αυτό από τη ΔΟΕ, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο. Θα πάμε στο Ρίο. Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι. Πρέπει να βοηθήσουμε να γίνουν οι αγώνες» διευκρίνισε ο Τζον Κόατς.
Πηγή : protothema.gr
 
Top