Υπό απόλυση 6.000 συμβασιούχοι
Τέλος στις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων με προσωρινές διαταγές βάζει το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης. Η απόφαση αφορά περίπου 6.000 υπαλλήλους που απασχολούνται κυρίως στους δήμους.
Πρόκειται για εργαζόμενους που μετά τη λήξη της σύμβασής τους προσέφυγαν στα δικαστήρια κατά του Δημοσίου με το σκεπτικό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους...

Οι συμβασιούχοι αυτοί μετά την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων λαμβάνουν προσωρινή δικαστική εντολή με την οποία παραμένουν στις θέσεις τους έως ότου εκδικαστούν οι υποθέσεις τους. Ωστόσο, με αλλεπάλληλες αναβολές η εκδίκαση των υποθέσεων καθυστερεί σημαντικά.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης πιέζει για την εκδίκαση των υποθέσεων αυτών -εκτιμάται ότι πρόκειται για περίπου 6.000- έως την 1η Νοεμβρίου, βάσει σχετικού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα.
Στόχος είναι βάσει των δικαστικών αποφάσεων να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι αυτοί από το Δημόσιο, ενώ θα επιχειρηθεί να συμπεριληφθούν στο μνημονιακό στόχο των απολύσεων από το Δημόσιο.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης θα θέσει μετ' επιτάσεως το θέμα στην τρόικα, αν και στην πρώτη του προσπάθεια, όταν πρωτοανέλαβε, εισέπραξε αρνητική απάντηση από τους δανειστές.

Υπενθυμίζεται ότι έως το τέλος του 2013 πρέπει να έχουν απολυθεί 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι και εντός του 2014 ακόμη 11.000.
 
Top