Υπάρχει λύση με τους πλαστούς τίτλους σπουδών των Δημοσίων Υπάλληλων - Νea Κeratsiniou - Νέα Κερατσινίου


Η τρόϊκα απαιτεί να απολυθούν κάποιες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Την υλοποίηση αυτής της εντολής θα πρέπει να την κάνει το εντολοδόχο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Το τελευταίο όμως δεν θέλει να φορτωθεί το σχετικό πολιτικό κόστος. 

Θα πρέπει λοιπόν να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και έτσι...
το πολιτικό σύστημα να αποφύγει το πολιτικό κόστος.

Αρχικά είχαμε τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους. Επικράτησε σύγχυση σχετικά με τον ακριβή αριθμό τους, αλλά και την εξέλιξη των υποθέσεών τους στη Δικαιοσύνη. Ο αριθμός έπαιζε μεταξύ μερικών δεκάδων μέχρι μερικών χιλιάδων. Τελικά αυτός ο αυτοματισμός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ανακαλύφθηκαν λοιπόν τα πλαστά πιστοποιητικά. Το ποσοστό των παράνομων ΔΥ ποικίλουν από 5% μέχρι και 20% ακούσαμε σήμερα το πρωϊ στην τηλεόραση.

Εδώ όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει δικαιολογία. Όπως κάλεσε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να απογραφούν, όπως κάλεσε δύο φορές όλους τους συνταξιούχους του ΙΚΑ να απογραφούν, έτσι μπορεί να καλέσει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να καταθέσουν στις υπηρεσίες τους τα σχετικά πιστοποιητικά τους.

Συγκεκριμένα μπορεί να καλέσει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να καταθέσουν στις υπηρεσίες τους, αφενός το σχετικό ΦΕΚ που όριζε τα προσόντα της πρόσληψής τους, αφετέρου πλήρη σειρά επικυρωμένων αντιγράφων (με τωρινή ημερομηνία) των τίτλων σπουδών τους και λοιπών πιστοποιητικών.  Δεν νομίζουμε ότι οι νόμιμοι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν αντίρρηση σε κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι η όποια σχετική αναστάτωση με αυτή τη διαδικασία είναι νομίζουμε προτιμότερη από την απόλυσή τους και μάλιστα με την υποψία κάποιας παρανομίας τους.  

Το θέλει όμως αυτό το πολιτικό σύστημα; Ιδού η Ρόδος…..

 
Top