Μοναδικό ντοκουμέντο του Στρατή Μυριβήλη ανακάλυψε 65χρονη γυναίκα

Ένα μοναδικό ντοκουμέντο δημοσιεύει αποκλειστικά σήμερα το LesvosNews.gr. Πρόκειται για ένα δημοσίευμα, που όσο κι αν ψάξαμε στο διαδίκτυο αλλά και σε διάφορα άλλα αρχεία, δεν το βρήκαμε πουθενά.
Μιλάμε για μία συνέντευξη του Στρατή Μυριβήλη, η οποία δημοσιεύθηκε το 1937, στην εφημερίδα «Ελληνικός Αθλητισμός».
Εκεί υπάρχει επίσης μία μοναδική φωτογραφία του, την οποία επίσης δεν βρήκαμε πουθενά, όσο κι αν ψάξαμε.
Το ιστορικό αυτό ντοκουμέντο, μας το έφερε η 65χρονη κυρία Κωνσταντίνα από το Μόλυβο, η οποία κατά την ανακαίνιση του αρχοντικού της, ανακάλυψε την εφημερίδα ,να είναι κρυμένη πίσω από μία κορνίζα του σπιτιού της.
Πιστεύουμε ότι το ντοκουμέντο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της Πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και πρέπει να υπάρξει άμεσα κάποιο ενδιαφέρον από κάποιον φορέα, ώστε να αξιοποιηθεί ανάλογα.
Δημοσιεύουμε ένα κομμάτι της συνέντευξης του Στρατή Μυριβήλη, όπου με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, μιλάει για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο αθλητισμός, στους λαούς όλου του κόσμου.
Διαβάστε το:
«Η χαρά μου είναι για τη μεταπολεμική Ελληνική Νειότη, πως βγήκε από τον καφενέ, πως άφησε και το τάβλι και τον σαχλό αισθηματισμό της ρωμαντικής νοσηρότητας. Αυτό το χρωστάμε στο αθλητικό πνεύμα που φύσηξε πάνω σόλους τους λαούς μετά την πολεμική καταστροφή. Για μας αυτό το κίνημα ήταν φυλετικής επιστροφής. Δείτε τα αποτελέσματα.»
ΠΗΓΗ: lesvosnews.gr
 
Top