Στην κλήρωση της Νιόν το μεσημέρι της Παρασκευής (14:30) ο Ολυμπιακός θα μάθει την επόμενη... Μπέσα του Europa League. Οσκαρ (2), Ντιόγκο (2) και Ντουντού σκόραραν στην προπόνηση των Τιράνων (0-5).

H EIKONA TOY AΓΩΝΑ:...




...Είναι κάποιες φορές που βρίσκεσαι σε απόγνωση και αναρωτιέσαι τι θα γράψεις βλέποντας την εξέλιξη ενός αγώνα. Κάπως έτσι ήταν τα πράγματα και στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Μπέσα. Πρώτον, είχαμε μια άγνωστη ομάδα (Μπέσα) την οποία προσπαθούσε να αποκρυπτογραφήσουμε. Δεύτερον, είχαμε έναν Ολυμπιακό (με το αναμενόμενο 4-2-3-1) τον οποίο για πρώτη φορά βλέπαμε φέτος σε επίσημο ματς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ψυχολογία.

Αν και μετά το πρώτο δεκάλεπτο είδαμε αυτό που περιμέναμε (σαφέστατη ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας), ωστόσο δεν μπορούσαμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά για την έκβαση του ματς και δη αν ο Ολυμπιακός θα πάρει μια εύκολη νίκη.

Ολα τα ερωτήματα και οι αμφιβολίες μας διαλύθηκαν όταν έγινε το 0-1. Ωραία ενέργεια των Μιραλάς, Ζαϊρί και Μαρέσκα, με τελικό αποδέκτη τον Οσκαρ, ο οποίος στο 19ο λεπτό άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ:

19ο λεπτό: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Μιραλάς, Ζαϊρί, Μαρέσκα, με τελικό αποδέκτη τον Όσκαρ, όπου με δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ, στην πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης.
26ο λεπτό: Δυνατό σκαστό σουτ από τον Ντουντού, η μπάλα βρέθηκε στα χέρια του Σέχι.
31ο λεπτό: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Κάθετη πάσα του Ντουντού με αποδέκτη τον Όσκαρ, με τον Ισπανό μέσο να πλασάρει με το δεξί τον Σέχι.
47ο λεπτό: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Μακρινό θαυμάσιο σουτ του Ντουντού, ο Σέχι δεν μπορεί να διώξει και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα για το 0-3.
70ο λεπτό: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Σέντρα του Γκαλίτσιου από τα δεξιά, ο Ντιόγκο με κεφαλιά (η μπάλα βρήκε και στον ώμο του), έκανε το 0-4.
73ο λεπτό: Μακρινό σουτ από τον Ζαϊρί, έδιωξε σε κόρνερ ο Σέχι.
85ο λεπτό: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Ο Ντιόγκο δοκίμασε ένα δυνατό συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Σέχι να μην μπορεί να αντιδράσει.
Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 31' το ματς απέκτησε... φιλικό χαρακτήρα και δη αγώνα προετοιμασίας όταν ο Οσκαρ και πάλι βρέθηκε σε θέση βολής και "έγραψε" το 0-2. Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, η αποστολή εξετελέσθη και ο Λίνεν είχε πλέον στο μυαλό του να συνεχίσει την προετοιμασία που άφησε στη μέση για τον αγώνα με τους Αλβανούς.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό το σκορ ανέβηκε σε επίπεδα θριαμβολογίας και παχυλών τίτλων στις εφημερίδες με τον Ντουντού να δοκιμάζει μακρινό -θαυμάσιο- σουτ και τον Σέχι να βλέπει την μπάλα στα δίχτυα του για τρίτη φορά.

Αυτό το γκολ έριξε την ταχύτητα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, κάτι απολύτως λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας και ουδείς από τους παίκτες είναι στην επιθυμητή φυσική κατάσταση. Για τον λόγο αυτό η ποιότητα της αναμέτρησης έπεσε αισθητά και οι φάσεις ήταν είδος προς εξαφάνιση, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να γλυκάνουν λίγο τις εντυπώσεις στους φιλάθλους τους. Ωστόσο, η εικόνα και η δυναμικότητα της Μπέσα ήταν τέτοια που αν ο Ολυμπιακός διατηρούσε έναν φυσιολογικό ρυθμό, θα μπορούσε να φτάσει το σκορ σε αστρονομικά επίπεδα.

Αυτό φάνηκε στο 70ο λεπτό όταν οι φιλοξενούμενοι σκόραραν για τέταρτη φορά την ώρα που το μάτι άρχιζε να... γλαρώνει. Σκόρερ ο Ντιόγκο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Γκαλίτσιου και με... κάτι σαν κεφαλιά (η μπάλα χτύπησε και στον ώμο του) έκανε το 0-4. Ο ίδιος παίκτης στο 85ο λεπτό έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το εμφατικό 0-5.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τη Μπέσα και το έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο στόχο. Αφού ξεπέρασε τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, έβαλε το πρώτο γκολ και οι παίκτες λύθηκαν, στη συνέχεια το 0-5 ήρθε σαν φυσική εξέλιξη.

MVP:

Τα γκολ για τον επιθετικό είναι θέμα ψυχολογίας. Από ψυχολογία ο Ντιόγκο έχει στερέψει και αυτό φάνηκε την περσινή σεζόν. Αυτά τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στην αδύναμη Μπέσα θα βοηθήσουν να πάρει τα πάνω του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Αν δεν έκανε τα λάθη στα πλέι οφ θα απέφευγε αυτά τα ταξίδια και αυτά τα παιχνίδια. Βέβαια, κάποιος μπορεί να τα δει σαν ακόμη ένα φιλικό.

http://www.contra.gr

 
Top