ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 3μμ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (ΕΜ.ΜΠΕΝΑΚΗ 70 ΑΜΦΙΑΛΗ)

Μετά την μαζική σύσκεψη μαζικών φορέων και εργατικών σωματείων του ευρύτερου Πειραιά που  πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου μας στις 31 του Γενάρη, το επόμενο βήμα είναι η πλατιά  ενημέρωση των μελών μας και γενικότερα των κατοίκων και των εργαζομένων στις γειτονιές μας καθώς και του  Πειραιά, για τα ζητήματα που μας απασχολούν και που συζητήθηκαν στην παραπάνω σύσκεψη. Τα προβλήματα  είναι κοινά και συνδέονται από την ίδια πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή της ΝΔ.  Μιας πολιτικής που εξειδικεύεται σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο από όλες τις περιφερειακές αρχές και  την πλειοψηφία των δημοτικών αρχών.  

Η Περιφερειακή Αρχή της Αττικής, όπως και η Κυβέρνηση, συμφωνώντας μ’ αυτή την πολιτική,  διαχρονικά, έχουν την κύρια ευθύνη για την αδειοδότηση και την υλοποίηση όλων αυτών των «επενδύσεων», τα  αποτελέσματα των οποίων βιώνουμε καθημερινά. Κοντά σε αυτούς και η δημοτική αρχή της πόλης μας έχει τις  δικές της ευθύνες στο ότι:  

• λειτουργούν ακόμα τα καζάνια της Oil One, που ρυπαίνουν την περιοχή μας, και δημιουργούν τεράστια  προβλήματα στην υγεία την δική μας αλλά και των παιδιών μας που πηγαίνουν σε σχολεία και αθλούνται σε  γήπεδα, μεσοτοιχία με τα καζάνια. Όπως αποδείχθηκε και από την πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσε ο  σύλλογός μας  

• προωθείται με γρήγορα βήματα η δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό, δηλαδή εργοστάσιο που θα  επεξεργάζεται τόνους σκουπιδιών, άλλη μία υγειονομική βόμβα, λίγα μέτρα από τα σπίτια της πόλης μας... 

• μέσω του master plan της COSCO προωθείται η επέκταση του λιμανιού του Πειραιά (εμπορικό λιμάνι)  ώστε να αυξηθούν τα κέρδη του κινέζικου μονοπωλίου, πατώντας πάνω και στα χαμηλά μεροκάματα και στις  άθλιες συνθήκες δουλειάς των εργατών στις προβλήτες. 

• υλοποιείται η επέκταση του τουριστικού λιμανιού του Πειραιά ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των  επιχειρηματιών του τουρισμού και της κρουαζιέρας, μη λογαριάζοντας την τεράστια ρύπανση της ατμόσφαιρας  και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις νέες προβλήτες . 

• η κατάσταση των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας πάει από το κακό στο χειρότερο λόγω της  υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης , της έλλειψης προσωπικού, ώστε να μπορεί να καλύψει τις  ανάγκες των κατοίκων για Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, δημόσια και δωρεάν χωρίς να χρειάζεται να βάζουμε το  χέρι στην τσέπη με το πρώτο κρυολόγημα.. 

Για ακόμα μια φορά, πιο μαζικά και αγωνιστικά, πρέπει να τους δείξουμε την αντίθεσή μας σ’ όλα αυτά  και να απαιτήσουμε λύσεις εδώ και ΤΩΡΑ! Πρέπει να πάρουν θέση για το διαρκές έγκλημα που γίνεται σε βάρος  της υγείας μας, όλα αυτά τα χρόνια, η Περιφερειακή Αρχή αλλά και όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού  Συμβουλίου. Να καταλάβουν ότι όπου και να πάνε, όπου κι αν βρεθούν, θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά  τους, ολοένα και περισσότερους, να διεκδικούμε λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας. 

 Συνεχίζουμε, πιο δυνατοί και διεκδικούμε: 

Να μετεγκατασταθεί άμεσα η Oil One και τα καζάνια της έξω απ’ τον οικιστικό ιστό. Να ανακληθούν  άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή.  

Τα 640 στρ του χώρου των λιπασμάτων να αποδοθούν στο λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας,  με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις.  

Άμεσα μέτρα -στην πράξη και όχι στα χαρτιά- για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης  Έκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, που αφορά έναν  ευρύτερο σχεδιασμό σε επίπεδο ευρύτερου Πειραιά, από το Πέραμα μέχρι το Φάληρο. Καμία ΜΕΑ στο Σχιστό δίπλα στα σχολεία των παιδιών μας και στα σπίτια μας!  Γενναία χρηματοδότηση για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης,  για τη βελτίωση των υποδομών, για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, νέων παιδικών σταθμών ,  να εκλείψει επιτέλους αυτό το αίσχος των προκάτ που εξακολουθεί να «στεγάζει» τα όνειρα μικρών  μαθητών και νηπίων. 

Να εξασφαλιστεί το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό με γενναία χρηματοδότηση και σύγχρονος  εξοπλισμός στα Κέντρα Υγείας των περιοχών μας 

Η μαζική συγκέντρωση και παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου την 1η Μάρτη, να γίνει μια μεγάλη λαϊκή διαδήλωση που θα  βροντοφωνάξει :  

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! 

 ΤΕΡΨΗΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 


 
Top