ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

 Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΕΡΨΗΧΩΡΟΣ» την Τετάρτη 31 Γενάρη, στα γραφεία  του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μαζικών φορέων και σωματείων της Δραπετσώνας, του  Κερατσινίου, του Περάματος και του Πειραιά. 

Το θέμα της σύσκεψης, ήταν η οργάνωση και ο συντονισμός της δράσης μας, απέναντι στα οξυμένα  προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, απ’ την συνεχιζόμενη λειτουργία της  OIL ONE και των άλλων ρυπογόνων εγκαταστάσεων εντός του οικιστικού ιστού, απ’ την υλοποίηση του  Master Plan της COSCO και των γενικότερων «επενδυτικών» σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων, και των  προβλημάτων που δημιουργούν στην καθημερινή ζωή, την υγεία και το περιβάλλον που ζούμε και  εργαζόμαστε. 

Η συμμετοχή ήταν μαζική και ουσιαστική, κι εκπροσωπούσε ένα ευρύ φάσμα εργαζομένων και  κατοίκων. Εκτός των γενικών ζητημάτων που αφορούν όλους μας, τέθηκαν και τα ιδιαίτερα ζητήματα κάθε  χώρου, τα οποία όπως τονίστηκε, συνδέονται, αφού είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής, που λογαριάζει τη  ζωή , την υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια μας ως κόστος. 

Άμεσος στόχος μας είναι η πλατιά ενημέρωση των μελών μας αλλά και γενικότερα των κατοίκων και  των εργαζομένων στην περιοχή του Πειραιά, για αυτά τα ζητήματα και με όλους τους τρόπους, με σκοπό, τη  διοργάνωση μαζικής αγωνιστικής κινητοποίησης τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη, ημέρα που θα συνεδριάσει στην  πόλη μας το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. 

Η Περιφερειακή Αρχή, όπως και η Κυβέρνηση, συμφωνώντας μ’ αυτή την πολιτική, διαχρονικά, έχουν  την κύρια ευθύνη για την αδειοδότηση και την υλοποίηση όλων αυτών των «επενδύσεων», τα αποτελέσματα  των οποίων βιώνουμε καθημερινά. 

Θεωρούμε ότι για ακόμα μια φορά, πιο μαζικά και αγωνιστικά, πρέπει να τους δείξουμε την αντίθεσή  μας σ’ όλα αυτά, και να απαιτήσουμε λύσεις εδώ και ΤΩΡΑ! 

Πρέπει να πάρουν θέση για το διαρκές έγκλημα που γίνεται σε βάρος της υγείας μας, όλα αυτά τα  χρόνια, αλλά και γι’ αυτά που είναι στην «ημερήσια διάταξη» ( Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο  Σχιστό, Λιμάνι στην Πειραϊκή, Αμερικάνικη Βάση logistics στο Κερατσίνι, περαιτέρω επέκταση του εμπορικού  λιμένα απ’ την Cosco, παραπέρα υποβάθμιση των μονάδων Υγείας της πόλης κλπ) 

Η μαζική συγκέντρωση και παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  στις 26 Φλεβάρη, να γίνει μια μεγάλη λαϊκή απαίτηση που θα βροντοφωνάξει :  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !! 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ & ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ Δ.Σ. τους ΤΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ σ’αυτές τις δράσεις. 

Για τις λεπτομέρειες της κινητοποίησης θα ενημερώσουμε εκ νέου. 


 
Top