ΜΟΝΟ  ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

Καμία σκέψη δεν υπάρχει στην κυβέρνηση για επαναφορά των δώρων του Πάσχα και των Χριστουγέννων στους δημοσίους υπαλλήλους. Ήταν σαφής ο αρμόδιος υπουργός. Κατά τα λοιπά, η κυβέρνηση πάει περίφημα στα εργασιακά. 

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για... επαναφορά των δώρων στο δημόσιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν εξετάζεται». 

«Οι αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους δίνονται σήμερα για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, επίσης. Δώσαμε και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυξήσεις στις συντάξεις. Η επαναφορά όμως των δώρων δεν εξετάζεται» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα για το «ξεπάγωμα» των τριετιών επεσήμανε ότι «το “ξεπάγωμα” εν γένει αφορά πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενους. Σην παρούσα φάση, δηλαδή μέσα στο 2024, υπολογίζουμε περίπου 100.000 και είναι αυτοί που έχουν υπόλοιπο τριετίας από το 2012». Ο ίδιος σημείωσε για το «ξεπάγωμα» των τριετιών ότι «είναι σαν να ξημερώνει σήμερα η 15η Φεβρουαρίου του 2012. Όποιος προσελήφθη από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι και χθες, ξεκινά την τριετία του σήμερα. Όποιος στις 14 Φεβρουαρίου του 2012 ήθελε μια ημέρα για να κλείσει τριετία, αύριο θα πάρει αύξηση 10%. 

Σε ένα μήνα, σε δύο μήνες και ούτω καθεξής. Οι τριετίες είναι μέχρι τρεις». Όσον αφορά στην τροπολογία για τους μετανάστες εργάτες που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της ΝΔ, με τη ηχηρή διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «είμαστε σε συζητήσεις με έξι χώρες». «Ναι είναι αλήθεια. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Γεωργία, τη Μολδαβία, την Ινδία και σε λιγότερο προχωρημένες με το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες και την Αρμενία. 

Για τις πρώτες τρεις χώρες, στόχος είναι να έχουν περάσει από τη Βουλή το πρώτο τρίμηνο του 2024. Το Πακιστάν δεν είναι μέσα σε αυτές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αδ. Γεωργιάδης. Κατά τα άλλα ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε το 2023 ως «χρονιά – σταθμός για την πορεία της ανεργίας στην Ελλάδα» και επανέλαβε το γνωστό κυβερνητικό αφήγημα του «όλα καλά τα κάναμε»...

kontranews.gr
 
Top