Την έντονη οργή των χριστιανών προκάλεσε στην Ισπανία η αφίσα καλλιτέχνη για τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Σεβίλλη που παρουσιάζει τον Ιησού Χριστό ημίγυμνο και θηλυπρεπή.

Η αφίσα προκάλεσε σάλο στους χριστιανικούς και συντηρητικούς κύκλους που καταγγέλλουν ότι είναι «προσβλητική» καθώς ο Ιησούς παρουσιάζεται με έντονο το σεξουαλικό και ομοφυλοφιλικό στοιχείο. Στην αφίσα ο Ιησούς εμφανίζεται ημίγυμνος σε κόκκινο φόντο με ένα λευκό σεντόνι τυλιγμένο γύρω από τη μέση του. «Αυτή η αφίσα είναι πραγματική ντροπή και παρέκκλιση», τονίζει το Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής (IPSE), που υπερασπίζεται τα χριστιανικά σύμβολα.
Όπως καταγγέλλει ο Χαβιέρ Ναβάρο του κόμματος Vox η αφίσα «επιδίωξε να προκαλέσει» και σε καμία περίπτωση «δεν ενθαρρύνει τους πιστούς να συμμετάσχουν στη Μεγάλη Εβδομάδα στη Σεβίλλη». Οργισμένες αντιδράσεις προκλήθηκαν και στα social media με τους χρήστες να καταγγέλλουν ότι η Χριστός απεικονίζεται «θηλυπρεπής» στο έργο του Σαλουστιάνο Γκαρθία.

Από πλευράς του ο ίδιος ο καλλιτέχνης δήλωσε στο ABC ότι η εικόνα που αποτύπωσε είναι βασισμένη στον γιο του και ότι δημιουργήθηκε με «βαθύ σεβασμό». Ο ίδιος χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ευγενικό, κομψό και όμορφο.
 
Top