Ανιψιός του πραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού ο δολοφόνος της 43χρονης

Δεν πρόλαβε να πατήσει το κουμπί «panic button» για να ειδοποιήσει την Αστυνομία η άτυχη Γεωργία Πούτου και έγινε το κακό, καθώς ο 71χρονος σύντροφός της Χρήστος Παττακός τής έκοψε το νήμα της ζωής, πυροβολώντας την από το τζάμι της εξώπορτας του πατρικού της σπιτιού.

Από τη Νάντια Αλεξίου

Η νέα γυναικοκτονία, που συγκλονίζει το πανελλήνιο, σημειώθηκε μόλις τρεις ημέρες μετά τη σοβαρή κακοποίηση της 43χρονης το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο σπίτι όπου ζούσε με τον 71χρονο οδηγό σχολικού λεωφορείου, ο οποίος είναι ανιψιός του πραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού.



Η Γεωργία είχε πέσει πολλές φορές θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον επί χρόνια σύντροφό της. Ομως ούτε αυτή τόλμησε ούτε κανείς γείτονας ενδιαφέρθηκε να καλέσει την Αστυνομία. Ο ξυλοδαρμός της το βράδυ της Παρασκευής ξεχείλισε το ποτήρι για τη γυναίκα, καθώς ο 71χρονος της έσπασε το πόδι, με αποτέλεσμα να της βάλουν γύψο.


Εγινε καπνός

Στη συνέχεια πήρε το κινητό της τηλέφωνο και το αυτοκίνητό της και εξαφανίστηκε. Ομως αυτό ήταν και η αρχή του τέλους. Την επόμενη ημέρα η Γεωργία βρήκε το κουράγιο και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας, όπου εξιστόρησε τον εφιάλτη που ζούσε τους τελευταίους μήνες και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και υπεξαίρεση. Οι αστυνομικοί πρότειναν στη γυναίκα να φύγει από το σπίτι όπου συζούσαν και να ενεργοποιήσει το «panic button», ώστε να ειδοποιηθούν σε περίπτωση που την ενοχλούσε ξανά. Παράλληλα αναζήτησαν τον δράστη στο σπίτι και σε άλλα μέρη όπου σύχναζε, δίχως να καταφέρουν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.



Η γυναίκα έφυγε από το σπίτι όπου συζούσαν τα τελευταία χρόνια και πήγε με το 15χρονο παιδί της, που είναι στο φάσμα του αυτισμού, στο πατρικό της, στην οδό Αίαντος, στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας. Εκεί πήγε χθες το πρωί ο 71χρονος για να τη σκοτώσει. Η 43χρονη δεν του άνοιξε την πόρτα του σπιτιού και τότε ο Χρήστος Παττακός έσπασε το τζάμι της εξώπορτας και την πυροβόλησε δύο φορές στον θώρακα και στην κοιλιά, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα.



Η Γεωργία δεν πάτησε το «panic button», καθώς οι σφαίρες την πρόλαβαν… Την άτυχη γυναίκα εντόπισε νεκρή, λίγα λεπτά αργότερα, η μητέρα της, η οποία σε κατάσταση σοκ ούρλιαζε: «Αυτός σκότωσε την κόρη μου» Από εκείνη την ώρα ο φερόμενος ως δράστης εξαφανίστηκε και αναζητούνταν από αστυνομικούς και λιμενικούς, καθώς θεωρείται ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας της γυναίκας.


Ανθρωποκυνηγητό

Τελικά αργά χθες το απόγευμα οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο Κερατσίνι και να του περάσουν χειροπέδες. Μάλιστα μέσα στο Ι.Χ. βρέθηκε και η καραμπίνα, με την οποία πυροβόλησε την άτυχη Γεωργία.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η 43χρονη διατηρούσε δεσμό εδώ και επτά χρόνια με τον 71χρονο.
Είχαν γνωριστεί όταν ο δράστης ήταν οδηγός σχολικού λεωφορείου και η ίδια συνοδός ανήλικων ΑμεΑ. Οι καβγάδες στο σπίτι του ζευγαριού ήταν συνεχείς, όπως λένε -κατόπιν εορτής- οι γείτονες. Χτυπούσε τη γυναίκα αλλά και τον 15χρονο γιο της, παιδί με ειδικές ανάγκες, το οποίο είχε αποκτήσει με τον πρώην σύζυγό της. Κανείς γείτονας δεν ενδιαφέρθηκε να καλέσει την Αστυνομία. Ούτε η γυναίκα είχε βρει το κουράγιο να καταγγείλει τον κακοποιητή, μέχρι το περασμένο Σάββατο όταν υπέβαλε τη μήνυση στην Αστυνομία.
 
Top