H ενημέρωση για όσα τρομακτικά συμβαίνουν στη Γάζα από τα δυτικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων τηλεοπτικών σταθμών, έχει ως εξής: παρουσιάζουμε φουλ τις φρικαλεότητες της Χαμάς όπως αυτές στο rave party, παρουσιάζουμε συνεχώς το Τελ Αβίβ και τις σειρήνες που ηχούν εκεί, παρουσιάζουμε την αντίδραση του δυτικού κόσμου, αλλά αφιερώνουμε και δύο λεπτά στην ισοπέδωση της Γάζας...

Πώς το έλεγε ένας Παλαιστίνιος πρόσφυγας στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη, ακούω τα ελληνικά ΜΜΕ και νομίζω ότι ακούω την πρεσβεία του Ισραήλ. Ειρήσθω εν παρόδω, το Kontra Channel κρατάει την καλύτερη στάση αυτές τις ημέρες παρουσιάζοντας ψύχραιμα και αντικειμενικά τα γεγονότα.

Παίζει ρόλο και το ότι παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του αθηναϊκού καναλιού είναι ο Πάνος Χαρίτος που γνωρίζει πολύ καλά και από παλιά την περιοχή και όσα συμβαίνουν εκεί. Η ενημέρωση μπατάρει πολύ προς την πλευρά του Ισραήλ αλλά, εντάξει, αρκεί που απέκλεισαν τα ρωσικά ΜΜΕ (στον πόλεμο της Ουκρανίας) επειδή έκαναν προπαγάνδα υπέρ της χώρας τους. Εννοείται πως όλοι εκείνοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, που κραύγαζαν με πάθος για τους βομβαρδισμούς του Πούτιν στην Ουκρανία τώρα δεν λένε τίποτα για τον Νετανιάχου που βομβαρδίζει τη Γάζα. Τσιμουδιά. Η δυτική ενημέρωση δεν είναι διόλου προπαγανδιστική.

● Εβγαλε και η Τατιάνα Στεφανίδου για λίγο έναν Παλαιστίνιο πρόσφυγα και του έκανε κανονική επίθεση. Ο πρόσφυγας της είπε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας απεσταλμένος του Τύπου στη Γάζα» και ότι τα ελληνικά κανάλια μεταδίδουν «48 ώρες το 24ωρο το Ισραήλ». Η Στεφανίδου απάντησε ότι δεν στέλνουν απεσταλμένους στη Γάζα «γιατί είναι πάρα πολύ επικίνδυνα, γιατί έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί δημοσιογράφοι». Αλήθεια, ποιος τους σκότωσε; Μήπως πήγαν από τροχαίο; 

● Tο ΕΣΡ εξέδωσε μια τυπική οδηγία προς τα ΜΜΕ, ζητώντας από κανάλια, ραδιόφωνα και sites να μη μεταδίδουν σκηνές βίας που είναι ικανές να βλάψουν το κοινό και να τηρήσουν τους σχετικούς κανόνες σήμανσης προγραμμάτων. «Παρακαλείσθε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα και να ασκήσετε τη δέουσα εποπτεία κατά την παρουσίαση της τρέχουσας επικαιρότητας (πολεμικές συγκρούσεις που διεξάγονται στην περιοχή του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας), με σκοπό να διασφαλισθεί η μη μετάδοση στα ενημερωτικά και ειδησεογραφικά προγράμματα σκηνών βίας που υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο ενημέρωσης, θίγουν την ευαισθησία του κοινού και μπορούν να βλάψουν την ηθική και πνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων. Παρακαλείσθε επίσης να τηρήσετε τις ειδικές ρυθμίσεις για τη σήμανση των τηλεοπτικών προγραμμάτων με τη χρήση κατάλληλων οπτικών ή/και ηχητικών συμβόλων ή με την προηγούμενη σχετική προφορική ειδοποίηση του κοινού». 

Από την στήλη "TOP10 MEDIA" του Δημήτρη Κανελλόπουλου (efsyn.gr)
 
Top