Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Δημήτρης Λιντζέρης, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού «Η ΖΩΗ ΜΑΣ» μετέβη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πειραιώς στη Νίκαια και συναντήθηκε εκεί με τον Άγγελο Κότιο, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρο του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών και Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και τον Σπύρο Ρουκανά, Αντιπρύτανη αρμόδιο για θέματα ακαδημαϊκών και διοικητικών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας και Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Ύστερα από την ξενάγηση του υποψήφιου Δημάρχου στους χώρους του Πανεπιστημίου, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα και τα οποία αποτελούν «αγκάθι» για τη λειτουργία του. Παράλληλα, συζητήθηκαν και οι δυνατότητες αστικής ανάπλασης και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής με στόχο την υποδοχή τα επόμενα χρόνια 7.000 φοιτητών. 

Η παρουσία τους θα καταστήσει τη Νίκαια και τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη φοιτητούπολη και θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση και προοπτική στο Δήμο μας. 

Ο Δημήτρης Λιντζέρης δεσμεύτηκε για την αγαστή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και την επιτάχυνση όλων των απαραίτητων έργων για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η περιοχή, σε συνδυασμό με το Κατράκειο Θέατρο και το δημοτικό γήπεδο Παντελής Νικολαΐδης, να αποτελέσει ένα «πνεύμονα» πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων στο Δήμο.

Επίσης, ο Δημήτρης Λιντζέρης τόνισε δύο βασικές και άμεσες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν: πρώτον, την ενίσχυση της διασύνδεσης με σύγχρονη δημοτική συγκοινωνία από το μετρό του Αγίου Νικολάου μέχρι το Πανεπιστήμιο για τη στήριξη των φοιτητών και δεύτερον, σε συνεργασία με το Α.Τ. Νίκαιας, τη διεκδίκηση από το αρμόδιο Υπουργείο της ενίσχυσης του Α.Τ.

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος συνομίλησε με κατοίκους και εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίοι του έθεσαν το θέμα της εγκληματικότητας και των επιπτώσεών της. 


 
Top