ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ ΛΥΔΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΟΥΖΑΚΑ  ΗΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΧΩΡΗΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ



«Συντάσσομαι απόλυτα με τις προτάσεις του Συνδυασμού «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», του οποίου ηγείται ο Γιάννης Σγουρός, και ζητώ την ψήφο των πολιτών της Αττικής και την εμπιστοσύνη τους για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να εστιάσουμε σε μια ισότιμη πολιτεία με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις των πολιτών της» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών με τον Συνδυασμό «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό. Επίσης, εκφράζει την πεποίθηση πως ο Γιάννης Σγουρός μπορεί να κάνει πράξη την επιστροφή της Περιφέρειας στην κανονικότητα.

Η Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Αριστούχος Διδάκτωρ και καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, εργάζεται ως γυναικολόγος-χειρουργός και ειδικός μαστολόγος, εξειδίκευση την οποία απέκτησε με υποτροφία της γαλλικής κυβερνήσεως. Διατελεί από 15ετίας πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Χρημάτισε διευθύντρια του Κέντρου Μαστού του ΙΚΑ, δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του Διεθνούς Δικτύου Κωνσταντινουπολιτών, της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (S.I.S.), της Διεθνούς Εταιρείας της 'Ερευνας του Καρκίνου του Μαστού (Ι.Α.Β.C.R.), της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Εταιρείας Υγείας του Μαστού (W.S.Β.Η.), του Ελληνικού Συνδέσμου Σούζαν Κόμεν για την Καταπολέμηση του Καρκίνου του Μαστού, του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Αθηναίων και της Δημοτικής Επιχείρησης Ασφαλιστικών Πρακτορεύσεων του ιδίου Δήμου. Το 2002 ίδρυσε με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Έλλη Λαμπέτη", και το 2009 την Ελληνική Σχολή Μαστολογίας.

Έχει βραβευθεί με τον Χρυσό Σταυρό της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού θρόνου, καθώς και από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας, τη Διεθνή Εταιρεία Μαστολογίας και το Ίδρυμα Σούζαν Κόμεν Αμερικής. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, των Ιωαννίνων, του Montpellier και σε πολλά Νοσοκομεία και Κλινικές της χώρας, ενώ έχει οργανώσει πλήθος ημεριδων για την επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα καρκίνου του μαστού. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά κι έχει εκδώσει 8 βιβλία.



 Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε η Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Πάνο Οπλοποιό.

Ερ.: Κα Μουζάκα, είστε μια γυναίκα καταξιωμένη στο χώρο της ιατρικής με την ειδικότητα της Γυναικολογίας-Χειρουργικής-Μαστολογίας. Είστε Καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με πολλές ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αλλά και εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά και δη με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Απ.: Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι ο βασικότερος λόγος. Η ιατρική επιστήμη είναι η μία πλευρά. Η ενασχόληση με τα κοινά και η προσπάθεια από μέρους μου βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

Πιστεύω ότι ο κάθε ενεργός πολίτης, ανάλογα με τον επαγγελματικό του προσανατολισμό, μπορεί παράλληλα να προσφέρει και έργο στην κοινωνία. Ξεκίνησα με την αυτοδιοίκηση με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, από τη συνεργασία με την οποία διατηρώ τις καλύτερες των εντυπώσεων και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία ύστερα από την πρόσκληση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και τις γνώσεις μου στο ανώτερο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης που είναι η Περιφέρεια και να συνεργαστώ με έναν αξιόλογο, δραστήριο και ικανό περιφερειάρχη.

 

Ερ.: Ποια είναι τα βασικά θέματα που διαπραγματεύονται και προτείνονται στο πρόγραμμα σας, μέσω του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και του συνδυασμού του, ποια είναι τα κριτήρια σκοπιμότητας σε αυτά και πώς θα εφαρμοστούν σε περίπτωση που εκλεγεί ο συνδυασμός σας.

Απ.: Η παράταξη μας «ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» είναι μία παράταξη με είκοσι χρόνια εμπειρίας και προσφοράς στην Περιφέρεια. Από την εποχή που ήταν Υπερνομαρχία Αθηνών μέχρι και σήμερα ο Γιάννης Σγουρός παρέμεινε πιστός στη Τοπική Αυτοδιοίκηση από όποια θέση και αν του εμπιστεύτηκε ο λαός της Αττικής.

Θα μου επιτρέψετε να επικεντρωθώ σε πέντε μόνον τομείς από τις 11 +1 δεσμεύσεις που προτείνει στο πρόγραμμά του ο Γιάννης Σγουρός τις οποίες και θα σας αναφέρω επιγραμματικά:

α) Ανθεκτικότητα έναντι κρίσεων και φυσικών καταστροφών,

β) Ασφάλεια Πολιτών,

γ) Απαίτηση νέων αρμοδιοτήτων για την Περιφέρεια Αττικής και οικονομική ανθεκτικότητα,

δ) Smart Region - Αττική «Ζωντανό Εργαστήρι Καινοτομίας»

ε) Χωροταξικός συνδυασμός

στ) Ποιότητα ζωής - Κυκλοφοριακό

ζ) Υποδομές Υγείας

η) Αναπτυξιακή Πολιτική - Απασχόληση - Κοινωνική

Επιχειρηματικότητα

θ) Περιβάλλον - Βιώσιμη Ανάπτυξη

ι) Πολιτισμος - Τουρισμός

κ) «Ανοιχτή Περιφέρεια» με συμμετοχή του Πολίτη

Η προγενέστερη πολιτική καριέρα και το έργο του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής και τους πολίτες της κατά τη διάρκεια της θητείας του ως νομάρχου και περιφερειάρχου Αττικής, έχει συμβάλει τα μέγιστα προς όφελος των πολιτών. Οι προεκλογικές του δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και θα στηρίξουμε τα έργα και τις προτάσεις που προάγουν τον Πολιτισμό, τις αρχές και τις αξίες της πατρίδας μας.

 

Ερ.: Η δική σας θέση για τα κρίσιμα ζητήματα της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του Κεντρικού Τομέα στον οποίο θέτετε υποψηφιότητα ποια είναι και με ποιον τρόπο θα τα αντιμετωπίσετε;

Απ.: Ο κεντρικός τομέας είναι ο πολυπληθέστερος και αντιμετωπίζει πολλά και ποικίλα προβλήματα. Πιστεύω ότι μόνο με τομές και συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες μπορεί να αλλάξει άμεσα η εικόνα της Αθήνας και της Αττικής γενικότερα. Προσωπικά γνωρίζοντας το Γιάννη Σγουρό είμαι σίγουρη πως μόνο αυτός μπορεί να κάνει πράξη την επιστροφή της Περιφέρειας στη κανονικότητα. Γιατί είναι ο μόνος που δεν υπέκυψε στην πορεία του στα μεγάλα συμφέροντα, γιατί είναι ο μόνος που είναι δίπλα στον πολίτη, γιατί είναι ο μόνος που ξέρει και πράττει έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον της Αττικής και των κατοίκων της. Το βασικότερο, γιατί είναι ο μόνος που το έχει αποδείξει με έργο και όχι με λόγια.

Το κυκλοφοριακό και η συμβολή του στην ποιότητα της ζωής των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής με την ανάπτυξη του οδικού δικτύου και όπου είναι αναγκαία η συντήρηση και βελτίωση του υπάρχοντος, η προσβασιμότητα για όλους τους πολίτες και κυρίως για τα ΑμεΑ, τα προγράμματα αθλητισμού, για να έχουμε υγιείς και ασφαλείς διεξόδους για τους νέους μας, η ανάπτυξη φιλικής στήριξης προς τα ζώα και ιδιαίτερα στα ζώα συντροφιάς, ή ζώα οδηγού είναι μερικά από τα βασικά θέματα που θα μας απασχολήσουν και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Συντάσσομαι απόλυτα με τις προτάσεις του Συνδυασμού “ Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση” του οποίου ηγείται ο Γιάννης Σγουρός και ζητώ την ψήφο των Πολιτών της Αττικής και την εμπιστοσύνη τους για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να εστιάσουμε σε μια ισότιμη Πολιτεία με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις των Πολιτών της.

 


Ερ.: Στην Αττική ζει και εργάζεται περίπου η μισή Ελλάδα, που αυτό σημαίνει ότι οι ευθύνες είναι τεράστιες για ένα τέτοιο όγκο πληθυσμού. Ένα από τα σημαντικά προβλήματα είναι το θέμα της υγείας και της περίθαλψης. Τι προτείνετε για αυτό και ποιες οι θέσεις σας;

Απ.: Ένας από τους βασικούς στόχους του Γιάννη Σγουρού, είναι η βελτίωση της υγείας των πολιτών της Αττικής. Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα υγείας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αττική και το οποίο χρήζει άμεσης λύσης, είναι η έλλειψη Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, γεγονός για το οποίο έχει δεσμευτεί ο Γιάννης Σγουρός και πιστεύω ότι θα συμπράξουμε όπως μου έχει αναφέρει επί του θέματος.

Επίσης σημαντικό θέμα αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για πρόληψη ασθενειών -όπου αυτό είναι δυνατόν- όπως ο καρκίνος του μαστού, του προστάτου, των πνευμόνων από το κακώς εννοούμενο κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης κ.ά. Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να δοθεί στους ηλικιωμένους, στα ΑμεΑ, στους ασθενείς με νόσο Alzeheimer, στους μετανάστες κ.α.

Πολύ σημαντικό επίσης θέμα, αποτελεί για την Ελλάδα και για την οικονομική της ευμάρεια, ο Ιατρικός Τουρισμός, θέμα με το οποίο ασχολείται και ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, θέμα στο οποίο υπάρχει και δική μου μικρή συμμετοχή.

Είχα την τιμή και τη χαρά να οργανώσω και να πραγματοποιήσω στη Ρόδο (3-6 Μαϊου 2023) στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Rodos Palace, το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού, στο οποίο συμμετείχαν διακεκριμένοι Επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα εκτός των προνομίων που προέκυψαν από ενός τέτοιου διαμετρήματος Συνέδριο (Επιστημονικά, Κοινωνικά, Πολιτιστικά, Εκπαιδευτικά κ.α.) ωφελήθηκε και σε οικονομικό επίπεδο και υπήρξαν πολύ θετικές κριτικές των προσκεκλημένων ομιλητών και των Συνέδρων, που συμμετείχαν στο ανωτέρω Συνέδριο.

Από την πλευρά μου και με γνώμονα την επιστημονική μου ιδιότητα, το μακρόχρονο έργο μου και την ανιδιοτελή προσφορά μου στην Κοινωνία, θα συμβάλλω με κάθε τρόπο ώστε να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις του Συνδυασμού του Γιάννη Σγουρού «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση».

Για τον λόγο αυτό ζητώ τον έναν από τους 4 σταυρούς στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.





 
Top