Το 80% των Ελληνων 2ης και 3ης γενιας δεν ξερουν που βρισκεται στον χαρτη η Ελλαδα.

Δεν εχουν ενδιαφερθει μεχρι τωρα να αποκτησουν ιθαγενεια

Δεν εχουν επισκεφθει ποτε την Ελλαδα 

Αλλα με τι κριτηρια θα ψηφισουν για την ζωη μας στην Ελλαδα

που δεν την γνωριζουν καθολου 

Ετοιμαζουν εγκλημα για τους κατοικους της πατριδας μας
 Με πάνω από 200 ψήφους αναμένεται να περάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο που φέρνει άμεσα στη Βουλή η κυβέρνηση για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού.

- Το σχέδιο νόμου για να είναι νόμος του κράτους πρέπει να συγκεντρώσει 200 ψήφους. Διαφορετικά δεν περνάει, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στα θέματα που θα ισχύουν από την μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση.

- Το σχέδιο νόμου αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από 200 ψήφους. Θα το ψηφίσει η Ν.Δ., λογικά και το ΠΑΣΟΚ αφού είναι θέση του από την περασμένη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες η Πλεύση Ελευθερίας και λογικά και τα κόμματα της Ακροδεξιάς. Πλειοψηφία με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς ενδέχεται να τη συναντήσουμε ξανά και στην αναθεώρηση ορισμένων άρθρων του Συντάγματος.

- Ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους δεν αλλάζει, καθώς έχουν την ελληνική ιθαγένεια εγγράφονται αυτομάτως και στους καταλόγους.

- Συνολικά εκτιμάται, όμως, ότι μπορεί να αποκτήσουν την ιθαγένεια και να ψηφίσουν επιπλέον συνολικά έως και 3.000.000, κυρίως Έλληνες δεύτερης και κυρίως τρίτης και τέταρτης γενιάς, που δεν έχουν ενδιαφερθεί να την αποκτήσουν.

Το εκλογικό σώμα, πάντως, σε κάθε περίπτωση αλλάζει.

- Πρώτη πολιτική επίπτωση είναι η ενίσχυση της Ν.Δ. γι' αυτό, άλλωστε, φέρνει τη σχετική διάταξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και, εν συνεχεία, της Ακροδεξιάς, εξέλιξη που θα αναλύσουμε σε νεότερα σημειώματα. Αντιθέτως, εκτιμάται ότι θα αποδυναμωθεί η Αριστερά, με λιγότερο ίσως «ριγμένο» το ΚΚΕ.

Β.Σκουρης

https://www.ieidiseis.gr/

 
Top