Μαζική και δυναμική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν στις 1/6 το πρωί οι εργαζόμενοι του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Τα πανό και οι απεργοί, μόνιμοι και συμβασιούχοι, απλώνονταν στις δύο γωνίες του Δημαρχείου και την πλατεία Κύπρου.

Παλεύουν για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους και κατάργηση του νόμου Βορίδη, που αναγκάζει τους δήμους να ασκούν έφεση σε θετικές για τους εργαζόμενους δικαστικές αποφάσεις.

Είναι συνέχεια της τετραήμερης μαζικής κινητοποίησης που έγινε πριν τις εκλογές, καθώς το δημοτικό συμβούλιο του δήμου πήρε απόφαση να ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που δικαιώνει τους συμβασιούχους covid και γίνει ο πρώτος δήμος που θα κάνει πράξη τον νόμο Βορίδη.

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν και πήραν τον λόγο και οι συμβασιούχοι με ΑΣΕΠ που και σε αυτούς έχει ασκήσει έφεση ο δήμαρχος Βρεττάκος και την Τρίτη στις 9πμ στην Ευελπίδων δικάζεται η υπόθεσή τους. Όπως μας είπαν: «Αν δεν πάρει πίσω την έφεση, την Τρίτη γυναίκες εργαζόμενες με μωρά παιδιά πετιούνται στον δρόμο και στην ανεργία».

Πλάι στους απεργούς βρέθηκαν αντιπροσωπείες και εργαζόμενοι από άλλους δήμους, όπως και δημοτικοί σύμβουλοι, συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε με το πανό «Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – Κάτω ο νόμος Βορίδη».

Ανάμεσα σε άλλους τον λόγο στη συγκέντρωση πήραν ο Γιάννης Λειβαδάρος, μέλος ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, ο Μήτσος Αργυροκαστρίτης, συμβασιούχος covid, η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας με την Ανταρσία στην Κοκκινιά και η Καλλιόπη Φουντάνα, συμβασιούχος ΑΣΕΠ.

Για άμεση κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργία στους δήμους όλης της χώρας μίλησαν ο Μ. Αργυροκαστρίτης και η Κ. Θωίδου, καλώντας της ΠΟΕ-ΟΤΑ να πάρει την πρωτοβουλία.

 
Top