Τα πεπραγμένα της 4ετίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορούν να σβηστούν από μία ακόμα προεκλογική φιέστα και μια υποκριτική παροχολογία
.      

Την Τρίτη 13 Ιουνίου, ο Κ.Μητσοτάκης επισκέφτηκε το νησί μας, τη Σαλαμίνα και κατάφερε, κάθε δύο λέξεις να λέει τρία ψέματα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του . 

Κανένας δεν ξεχνά, πως την τετραετία της διακυβέρνησής του, το Κέντρο Υγείας του νησιού, η μόνη δομή Δημόσιας Υγείας, κατέρρευσε πλήρως. Τρανή απόδειξη πως έχουν παραιτηθεί, με καταγεγραμμένες καταγγελίες, όλες οι διοικούσες που ο ίδιος διόρισε. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές ,με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχουν οδηγήσει στην ουσιαστική κατάργηση του ρόλου της παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς τους πολίτες και η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών είναι ένας πραγματικός γολγοθάς για όλους, πολίτες και εργαζόμενους. Συνέπεια της διακυβέρνησής του ήταν,  άλλωστε, να σημειωθεί η χώρα μας ως πρώτη σε θανάτους ανα εκατομμύριο πληθυσμού.  Δική μας δέσμευση είναι η Ενίσχυση του ΕΣΥ και η πραγματική θωράκιση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. 

Εδώ και τέσσερα χρόνια που κυβερνά, στη Σαλαμίνα δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα το μεταφορικό ισοδύναμο . Ένα μέτρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα ανακούφιζε τους πολίτες του νησιού, οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά προς το κέντρο για την εργασία τους και τους επαγγελματίες για τις εμπορικές συναλλαγές τους. Επίσης, με περίσσιο θράσος, κατά ομολογία υπουργού του στη Βουλή των Ελλήνων, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουν στην επέκταση του ΜΕΤΡΟ μέχρι το Πέραμα, κάτι που ακόμα θα διευκόλυνε τους κατοίκους του νησιού μας. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους μετά το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη – Μητσοτάκη, που διέλυσε τον κόσμο της εργασίας. Αλήθεια, πως μπόρεσε να μιλάει για χαμογελαστά πρόσωπα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, με τόσα εργατικά ατυχήματα; 

Εδώ και τέσσερα χρόνια , με τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο Χατζηδάκη και τις απαράδεκτες αποφάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας , συνεχίζεται καθημερινά η πλήρης υποβάθμιση της ιστορικής Κυνόσουρας. Απέδειξε περίτρανα ότι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμία σημασία η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας.   

 

Με την αισχροκέρδεια, η οποία είναι δημιούργημα της δικής του διακυβέρνησης, διαιωνίζονται μέρα με τη μέρα τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καταστηματάρχες και πολίτες. Τα μαγαζιά κλείνουν, μη μπορώντας να αντέξουν το βάρος και η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει μειωθεί σε πρωτοφανές σημείο.  Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά,  που έχουν αναδείξει τη χώρα μας σε «πρωταθλήτρια» στις αυξήσεις της τιμής του ρεύματος σε όλη την Ευρώπη, οδηγούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην καταστροφή και την κοινωνία σε απόγνωση.  

 

Συμπερασματικά, επέλεξε να στήσει μία μίνι προεκλογική επικοινωνιακή φιέστα στη Σαλαμίνα, με στελέχη και μέλη της ΝΔ ως κοινό, επιδιώκοντας μικροπολιτικά οφέλη. Έταξε, πάλι, πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές, νέες δομές και γενικά, δεν σταμάτησε να λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο. Δυστυχώς για τα κομματικά του στελέχη, η αλήθεια είναι πεισματάρα, εφόσον τίποτα από όσα έταξε για την προηγούμενη τετραετία δεν έκανε. 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κοιτάει στα μάτια τους πολίτες, αποτελεί τη μόνη ελπίδα για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων της νησιωτικότητας, νοιάζεται για τούτο τον τόπο, όπως αποδείχθηκε με την διάσωση του Δήμου από ενέργειες που προέβλεπε ο ν. 4270/2015 και τις συμφωνίες που σύναψε με αρ.210 και αρ. 211 του ν. 4555/2018 για πρόσβαση στον «λογαριασμό οικονομικής ενίσχυσης ΟΤΑ», τον Απρίλιο 2019 και είναι η μόνη πολιτική δύναμη με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα υλοποιήσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα με όραμα και σχέδιο για την επόμενη μέρα και θα αναδείξει το νησί μας, όπως του αξίζει.

 
Top