Ποιοι δεν βγήκαν βουλευτές...

Ως ποσοστό που δεν είναι νίκη αλλά μπορεί να δημιουργήσει μία νέα δυναμική για την επόμενη μέρα εκτιμούν το εκλογικό αποτέλεσμα στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ένιωσαν μούδιασμα για δύο έδρες που χάθηκαν.

Η μία είναι... στην Β’ Θεσσαλονίκη εκεί όπου ένας εκ των στενών συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας είδε την έδρα του να χάνεται. Η δεύτερη έδρα αφορά τις Σέρρες, εκεί όπου – λόγω εκλογικού νόμου – δεν κατάφερε να επανεκλεγεί ο Μιχάλης Τζελέπης.

Όσον αφορά όμως την έδρα στην Β’ Πειραιά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, πάλι λόγω εκλογικού νόμου στην Χαριλάου Τρικούπη ήταν «υποψιασμένοι» ότι μπορεί να την έχαναν με τις κατανομές των εδρών, όπως και στην Κόρινθο εκεί όπου δεν εξελέγη η Κατερίνα Ταγαρά. Στην ουσία οι εκπλήξεις ήταν στην Β’ Θεσσαλονίκης και στις Σέρρες.

Συνολικά δεν επανεκλέχθηκαν ο Δημήτρης Διαμαντίδης από τη Β’ Πειραιώς, ο Αθανάσιος Γλαβίνας από τη Β’ Θεσσαλονίκης, ο Σωτήρης Παπαγεωργίου από την Καρδίτσα, η Αικατερίνη Ταγαρά από την Κορινθία, ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος από τη Μεσσηνία, η Ραχήλ Αλεξανδρίδου από την Πέλλα, ο Μιχάλης Τζελέπης από τις Σέρρες, ο Γιώργος Οικονόμου από τα Τρίκαλα και ο Νικόλαος Τσώνης από την Φθιώτιδα...
 
Top