Την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να υπάρχει ευφορία για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, μεγάλο πρόβλημα για την Χαριλάου Τρικούπη είναι  η διάσταση απόψεων που παρατηρείται στο εσωτερικό του κόμματος αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, εφόσον δεν προκύψει αυτοδυναμία από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Μιλώντας στον Ant1 ο Νίκος Ανδρουλάκης -στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη- ήταν  κάθετος επί του ζητήματος διαμηνύοντας ότι «δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουμε με τη Νέα Δημοκρατία». Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήγε ένα βήμα παρακάτω υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας ακόμη και εάν λείπουν από τη Νέα Δημοκρατία 2 με 3 έδρες για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Από τη μεριά της,  σε διαφορετική γραμμή  είχε εμφανιστεί επί του ζητήματος η Μιλένα Αποστολάκη, η οποία σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega άφησε ορθάνοιχτο το εν λόγω ενδεχόμενο με κύρια προϋπόθεση την εξεύρεση προσώπου κοινής αποδοχής για την πρωθυπουργία.

Ειδικότερα, η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε:
«Εμείς κάναμε μία επιτυχημένη προσπάθεια γιατί υπάρχει κοινωνική αναγκαιότητα. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν δικομματισμό λειτουργικό. Εάν η ΝΔ, παρά τις διθυραμβικές και αλαζονικές συμπεριφορές με τα σχόλια των 180 εδρών. Όταν αναγκάζεσαι να ξορκίσεις κάτι, σημαίνει πως υπάρχει. Άρα αυτό υπάρχει στη ΝΔ και θα φτάσει ένα βήμα παραπάνω. Το ΠΑΣΟΚ που φιλοδοξεί να αποδείξει στον κόσμο πως ό,τι λέει το εννοεί, εάν ο κ. Μητσοτάκης ζητήσει συγκυβέρνηση, τότε το ΠΑΣΟΚ βεβαίως θα δεχτεί αλλά με ένα προγραμματικό πλαίσιο, τρία αδιαπραγμάτευτα και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής». 
 
Top