Μια καλοστημένη απάτη σε βάρος δικηγόρου ύφανε με τον ιστό της μια “γυναίκα-αράχνη”. Την Τρίτη, η 67χρονη σήμερα γυναίκα, η οποία βρέθηκε κατηγορούμενη έχοντας ιδιοποιηθεί συνολικά 155.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός ευκατάστατου συνταξιούχου δικηγόρου, κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και απάτη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων
.

Κατηγορείται επίσης ότι δεν πρόλαβε να εκποιήσει επιπλέον χαρτοφυλάκιο (αμοιβαία κ.λπ), η συνολικά αξία εξαγοράς του οποίου ξεπερνούσε τις 160.000 ευρώ.

Ρευστοποίηση που «πάγωσε» όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενικό πρόσωπο του 80χρονου δικηγόρου κοινοποίησε εξώδικο σε τραπεζικό διευθυντή, περί δικαστικής συμπαράστασης.

Ο ευκατάστατος, πλην άγαμος και άκληρος δικηγόρος, μέσω Γραφείου Γνωριμιών τον Μάρτιο του 2012, αναζητώντας «σύντροφο» γνώρισε την 56χρονη τότε κατηγορούμενη με την οποία αρραβωνιάστηκε κιόλας όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία.

Ερωτική σχέση που πήρε άλλη τροπή όταν ο 80χρονος διαγνώστηκε στη συνέχεια με αγγειακού τύπου άνοια και τους συγγενείς να ανακινούν το θέμα.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας κήρυξε ένοχη την κατηγορούμενη, επιβάλλοντας συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, μετατρέποντας την ποινή σε χρηματική προς 5 ευρώ.
Οδηγίες της ΕΛΑΣ.  
 
Top