Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, την απειλή να πάψουν να λειτουργούν κρίσιμες υπηρεσίες των ΟΤΑ, όπως ΚΑΠΗ, καθαριότητα σχολείων, κ.ά., εξαιτίας της απόλυσης χιλιάδων εργαζόμενων κοινωφελούς εργασίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

 

Νίκαια,  23 Ιανουαρίου 2023

 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ ΠειραιάΓιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν σήμερα  20 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας να δοθούν απαντήσεις, αν η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει παράταση στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας στους ΟΤΑ κι αν πρόκειται να καλύψει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να μην κλείσουν υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι πολίτες.


Ειδικότερα,  στην ερώτηση στηλιτεύεται η κυβερνητική πολιτική Μητσοτάκη να διατηρεί υποστελεχωμένες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ και την ίδια ώρα να παραχωρεί μέρος των υπηρεσιών αυτών στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό προσπαθεί να τις καλύψει με την κοινωφελή εργασία, βάζοντας σε μία ιδιότυπη ομηρία χιλιάδες πρώην άνεργους και νυν «δήθεν» εργαζόμενους με μισθούς πείνας 500-600 €.


Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας, μαζί με το εναπομείναν προσωπικό των ΟΤΑ, δίνουν καθημερινά τη μάχη να κρατήσουν τις υπηρεσίες ανοιχτές και να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. Σχολεία (καθαριότητα), ΚΑΠΗ, δομές πρόνοιας και υποστήριξης ευάλωτων ομάδων και τεχνικές υπηρεσίες είναι μερικές από αυτές που κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο, αν απολυθούν οι εργαζόμενοι αυτοί. Την παράταση του προγράμματος, εκτός των υπογραφόμενων Βουλευτών, ζητούν και οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες, μέχρις ότου γίνουν μόνιμες προσλήψεις.

 
Top