Απανωτές είναι οι συγχύσεις και τα “εγκεφαλικά” που έχουν πάθει τα τελευταία 24ωρα στην Χαριλάου Τρικούπη εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό. Δεν τους έφταναν για παράδειγμα τα εσωτερικά μαχαιρώματα εν όψει των εκλογών, τους προέκυψαν και οι “εκπλήξεις” από την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του αρχηγού τους...

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να “αποκρυπτογραφήσουν” όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο Νίκος Ανδρουλάκης ειδικά σε ο,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες αλλά και το θέμα των υποκλοπών.

Κι αν -ύστερα από όσα έχουν μεσολαβήσει- εξακολουθεί να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την “επόμενη ημέρα” αυτό μπορεί να οφείλεται σε λόγους τακτικής, όπως θέλουν τουλάχιστον να του δώσουν το ελαφρυντικό κάποιοι από τους συνομιλητές του. Η θετική προσέγγισή του όμως στο νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για την ΕΥΠ και το καθεστώς των παρακολουθήσεων, με εξαίρεση έναν αστερίσκο, έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα. Και οι απαντήσεις περί “θεσμικότητας” που δίνονται, δεν πείθουν. Περισσότερο με τάση για “άφεση αμαρτιών” δείχνει να μοιάζει.

Από την άποψη αυτή, όπως έλεγαν χθες το μεσημέρι οι κακές γλώσσες στα πέριξ της Χαριλάου Τρικούπη, η αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που είχε προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου μάλλον γλιτώνει τον “πρόεδρο Νίκο” από εσωκομματική γκρίνια και κριτική.

Με την ευκαιρία αυτή μαθαίνουμε μάλιστα ότι η αναβολή -η οποία είχε ανακοινωθεί ...προκαταβολικά από τις προηγούμενες ημέρες- ουδόλως σχετίζεται με το “ενδεχόμενο να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις με πρόωρες εκλογές από την κυβέρνηση”, όπως τεχνηέντως φρόντιζαν να διαρρέουν οι επιτελείς του κ. Ανδρουλάκη. Για να στείλουν προφανώς την μπάλα στην εξέδρα...

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πραγματικός λόγος της αναβολής -έστω ένας από τους βασικούς- έχει να κάνει με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει για τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ενώ μάλιστα οι σχετικές λίστες φαίνεται ότι είχαν ολοκληρωθεί, αποφασίστηκε να “κρατηθούν” για να επανεξεταστούν.

Τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ανά την Ελλάδα είχε αναλάβει ειδική κομματική επιτροπή την οποία είχε ανακοινώσει αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία ο Ν. Ανδρουλάκης, τοποθετώντας επικεφαλής της τον πρώην βουλευτή και αντιπρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη. Όπως λέγεται όμως οι προτάσεις με τα περίπου 250 πρώτα ονόματα που παρουσίασε η επιτροπή αυτή, ώστε να εγκριθούν από την Κεντρική Επιτροπή, συνάντησαν ουκ ολίγες αντιδράσεις σε τοπικό αλλά και ευρύτερο επίπεδο. Ο δε κ. Αργύρης, που τυγχάνει κουμπάρος και συνομήλικος του Κώστα Σκανδαλίδη, έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών επικρίσεων για “μεροληπτικές επιλογές” ιδιαίτερα μάλιστα με ... "εκσυγχρονιστικό" άρωμα.
Ο Κοριός


 
Top