Την κυβερνητική υποκρισία και τα fake news όσον αφορά στη φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών και παρόχων ενέργειας αναδεικνύει ο Γιάννης Μαντζουράνης με νέο βίντεο που ανήρτησε στα Social Media.
 
Ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσα από δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και των αρμοδίων υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και Οικονομικών, αποδεικνύει το συστηματικό εμπαιγμό των Ελλήνων, που εδώ και οκτώ μήνες στενάζουν από την εκρηκτική αύξηση των τιμών του ρεύματος, του φυσικού αερίου, της βενζίνης, του πετρελαίου και των τροφίμων, την ίδια ώρα που τα καρτέλ συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα επιδοτούνται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο ταμείο.

Στις δηλώσεις, που εμφανίζονται στο βίντεο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά αμφισβητεί ακόμα και το γεγονός ότι οι παραγωγοί και πάροχοι ενέργειας έχουν υπερκέρδη, ενώ στη συνέχεια, αφού «ανακάλυψε» τα υπερκέρδη προχωρεί σε πανηγυρικές δηλώσεις για φορολόγησή των υπερκερδών σε ποσοστό 90%.

Αμέσως μετά οι κ.κ. Σκυλακάκης και Σκρέκας συνεχίζουν τα ψεύδη και την κοροϊδία των πολιτών λέγοντας ότι τα έσοδα από τη φορολόγηση των υπερκερδών θα εισπραχθούν μέχρι τα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του 2023 και τέλος πάντων πριν από τις εκλογές, όπως αναφωνεί περιχαρής και χαμογελαστός ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας λες και απευθύνεται σε ανεγκέφαλους.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης παραθέτει στο βίντεο τη σκληρή απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, όπου απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και καταγγέλλει ότι: «Δεκάρα τσακιστή δεν έχετε πάρει εδώ και οκτώ μήνες. Είστε η κυβέρνηση των συμφερόντων γι΄ αυτό δεν πήρατε ούτε ένα ευρώ».
­--------------------------------------------
Για να δείτε το βίντεο στην επίσημη σελίδα 
του Γιάννη Μαντζουράνη στο Facebook πατήστε ΕΔΩ: https://bit.ly/3NayTzn
 
Top