Διδάσκει για ακόμη μία φορά τις αξίες της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Βουλής…


«Μπορεί να ασχολούμαστε με τον ψηφιακό κόσμο, αλλά βλέπουμε και τα νομοσχέδια εκτρώματα που περνάνε στη Βουλή με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για Λιγνάδη και Κορκονέα και θα έπρεπε η μαθητική κοινότητα να ασχολούμαστε και γι’ αυτά», «τόλμησε» να πει ένας μαθητής στη Βουλή των Εφήβων και κάπου εκεί ο Κώστας Τασούλας έριξε «μαύρο»!



Πιο συγκεκριμένα, ο ΠτΒ προήδρευε στη Βουλή των Εφήβων. Η συζήτηση αφορούσε τον ψηφιακό κόσμο και ήταν εξ αποστάσεως. Οι ερωτήσεις και τα θέματα ήταν δεδομένα και ο μόνος χώρος έκφρασης των εφήβων βουλευτών ήταν το chat που λειτουργούσε παράλληλα.

Τότε, ο έφηβος βουλευτής, Ραφαήλ Διόλαντζης είπε ότι ως μαθητές δεν πρέπει να κλείνουν τα μάτια στις υποθέσεις Λιγνάδη, Κορκονέα αλλά και στο ν/σ-έκτρωμα της υπουργού Παιδείας καθώς και στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Αμέσως μετά, και οι υπόλοιποι μαθητές εξέφρασαν την συμφωνία τους με τον Ραφαήλ, με τον Κώστα Τασούλα να κλείνει τα μικρόφωνα!

«Δεν είναι δημοκρατία, είναι λογοκρισία» λένε οι μαθητές
Αμέσως στο chat όπου οι έφηβοι βουλευτές μπορούσαν να εκφράσουν τη γνώμη τους υπήρξε σωρεία θετικών αντιδράσεων. Όπως είπε στο Kontra ο έφηβος βουλευτής Δημήτρης Μυρογιάννης για τον συνάδελφό του, «έλαβε μεγάλη υποστήριξη όταν τα είπε» με σχόλια ;όπως «πέστα», «μπράβο» κ.λπ.

Όμως το chat που ήταν ο μοναδικός χώρος συζητήσεων για τους έφηβους βουλευτές έκλεισε!

Η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη ανέφερε ότι οι έφηβοι βουλευτές όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να σχολιάσουν και να στείλουν άλλα μηνύματα, διαμαρτυρήθηκαν και έβαζαν στην κάμερά τους χαρτιά που έγραφαν «δεν είναι δημοκρατία», «είναι λογοκρισία».

«Έλαβα τεράστιο κύμα υποστήριξης στην συνομιλία της υποδομής της Βουλής των Εφήβων. ”Καλά τα λες” μου έλεγαν. Και ξαφνικά έπεσε μαύρο, δεν μπορούσαμε να στείλουμε άλλα μηνύματα» είπε ο Ρ. Διόλαντζης.

Πηγή: documentonews.gr

 
Top