Της Ιωάννας Υψηλάντη
Άρχισε το δημόσιο κλάμα, στις ΗΠΑ.
Κανείς δεν θέλει να είναι... φίλος μας😂😂
Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε ο "The American Conservative":
"Χρειάστηκε ένας τραγικός πόλεμος στην Ευρώπη για να συνειδητοποιήσουμε ότι οι φίλοι της Αμερικής από τη Μέση Ανατολή δεν ήταν πραγματικά φίλοι. Πάντα έτοιμοι να αποσπάσουν από τις ΗΠΑ ό,τι οφέλη μπορούσαν να τους προσφέρουν, χωρίς να θυσιαστούν, για αυτό, σε αντάλλαγμα".
- Για την Σαουδική Αραβία, "ποτέ η Αμερική δεν ήταν η αγάπη της, παρά το γεγονός ότι ικανοποιούσε όλες τις απαιτήσεις της". Αρνήθηκε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, όταν το ζήτησε ο Μπάιντεν.
- Τα ΗΑΕ ήταν εταίροι της Σαουδικής Αραβίας, στο έγκλημα στην Υεμένη. Το Άμπου Ντάμπι έχει συνηθίσει να παίρνει τον δρόμο του. Να συνεργάζεται με τη Σαουδική Αραβία, ακόμη και να την χειραγωγεί, όταν είναι απαραίτητο.
- Το Ισραήλ ευνοείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και δεκαετίες. Το Ισραήλ δεν δίστασε να αγνοήσει τις προτεραιότητες των ΗΠΑ, όπως η στρατιωτική συνεργασία με την Κίνα και η παραβίαση του JCPOA.(Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, για τα πυρηνικά του Ιράν).
- Το Ιράκ διατηρεί σημαντικούς δεσμούς με το Ιράν και καταψήφισε ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει τη Ρωσία.
- Η Τουρκία έχει δημιουργήσει σχέσεις συνεργασίας με τη Μόσχα, εναντιώθηκε στις ΗΠΑ στη Συρία και διαδραμάτισε ανεξάρτητο ρόλο στη Λιβύη. Αρνήθηκε να συμμετάσχει με τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
"Το ότι αυτές οι χώρες βάζουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από αυτά της Αμερικής δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.😂😂😂 Άλλωστε, το έχουν κάνει ήδη στο παρελθόν. Ωστόσο, η προθυμία τους να αψηφήσουν προκλητικά τα αιτήματα των ΗΠΑ μετά από όλα όσα έχουν κάνει για αυτούς είναι εντυπωσιακή. Τόσο το Ριάντ όσο και το Άμπου Ντάμπι φέρεται να αρνήθηκαν να δεχτούν το τηλεφώνημα του προέδρου για να συζητήσουν το αίτημά του για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, το οποίο είναι μια αξιοσημείωτη προσβολή"😂😂😂
Και καταλήγει το άρθρο:
"Αντί να ανησυχεί για την επικείμενη απώλεια της μονοπολικής κυριαρχίας της Αμερικής, η Ουάσιγκτον θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία (δηλαδή την μονοπολικότητα), για να αναθεωρήσει και να μειώσει τις δεσμεύσεις της. Τι καλύτερη στιγμή, σε έναν κόσμο που φλέγεται, για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να βάλει πρώτα τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού".
Ακόμα οι ΗΠΑ δεν έχουν καταλάβει γιατί δεν θέλει κανείς να τους κάνει παρέα!

 
Top