Στις 8,9 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων στην τελευταία δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 31,1% (από 31,8% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,2% (χωρίς μεταβολή).

Το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ διαμορφώνεται στο 13% (14,1%) και ακολουθούν ΚΚΕ στο 5,8% (5,2%), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο 4,5% (3,6%) και το ΜέΡΑ στο 2,8% (από 3%).


Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση "ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό" με 36% έναντι 23% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με το 33% να απαντά "κανέναν".

Ανησυχία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ακρίβεια

Στο ερώτημα πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία, το 60% απαντά "πολύ", το 33% "αρκετά" ενώ μόνο 4% λέει "λίγο" και 2% "καθόλου".

Στο ερώτημα "θα λέγατε ότι μπορείτε να καλύψετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου, εύκολα, με μικρή δυσκολία, με μεγάλη δυσκολία ή δεν μπορείτε να τους καλύψετε;" το 55% απαντά ότι τους καλύπτει με μεγάλη δυσκολία, 29% με μικρή, 10% απαντά ότι δεν μπορεί να τους καλύψει και μόνο το 6% απαντά ότι τους καλύπτει εύκολα.

Την ίδια στιγμή, το 46% απαντά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν βοηθούν καθόλου, 29% ότι βοηθούν λίγο, 17% αρκετά και μόνο 2% ότι βοηθούν πολύ.
 
Top