Το μυαλό του καθενός είναι υπεύθυνο για ότι συμβαίνει στον ίδιο! Είναι γνωστό ότι διάφορα λαμόγια με τον έναν ή τον άλλον τρόπο παραμυθιάζουν επιχειρηματίες που βρίσκονται με το ένα πόδι στην φυλακή ότι μπορούν να "καθαρίσουν" για αυτούς έναντι μιας μικρής βαλιτσούλας. Φυσικά το ποίημα που λένε είναι ότι τα χρήματα δεν προορίζονται για τους ίδιους αλλά για τους δικαστές της έδρας! 


Έτσι 3 εκ των λαμογίων που αναφέραμε παραπάνω, οι 2 δικηγόροι και ο ένας δημοσιογράφος, που τυγχάνει να έχουν το ίδια επίθετα με τρεις ανώτατους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς όπως μαθαίνουμε αλωνίζουνε στις "πιάτσες των υποδίκων" και πουλάνε εκδούλευση. 


Ο ένας λέει ότι ο τάδε ανώτατος εισαγγελέας είναι αδερφός του πατέρα του και κάθε Κυριακή τρώνε μαζί και οι άλλοι με παρόμοιες δικαιολογίες πείθουν τους αφελείς ότι θα τους βοηθήσουν. 

Μια τέτοια συζήτηση με πρωταγωνιστή έναν εκ των 3 και θύμα γόνο πάμπλουτης οικογένειας με βαρύ κακούργημα στην πλάτη, έγινε πριν λίγες μέρες σε πασίγνωστο στέκι του Κολωνακίου. 

Ο γόνος σηκώθηκε από το τραπέζι μετά το τέλος της συζήτησης ευχαριστημένος ότι ο θείος του δημοσιογράφου που συνομιλούσε θα είναι ευνοϊκός απέναντι του και θα μιλήσει στους δικαστές που θα τον δικάσουν σε λίγες μέρες! Το κακό για την τριάδα της απάτης είναι ότι έχει ενημερωθεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου και σύντομα θα βρεθούν εκεί που πρέπει!  

πηγή

 
Top