ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ από την ALCO! ΠΟΣΟ μειώθηκε το προβάδισμα της ΝΔ... - Νea Κeratsiniou - Νέα Κερατσινίου

Δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία, στην πρόβλεψη ψήφου, διατηρεί προβάδισμα της τάξης του 10% ωστόσο η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτή τη φθορά με το ποσοστό να παραμένει κοντά στο 24%.Η δημοσκόπηση μπορεί να μεταφραστεί ως ένα ηχηρό χαστούκι στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό καθώς το 6% θέλει να ψηφίσει άλλη παράταξη και το 13% εμφανίζεται αναποφάσιστο.Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η Alco καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες και μόλις το 22% απαντά θετικά.

Παράλληλα, αρνητικό είναι το κλίμα και για την οικονομία με το 42% να εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και το 27% να λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».Παράλληλα, το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».Καταλληλότερος Πρωθυπουργός

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.
Σημειώνεται, πάντως ότι ο Πρωθυπουργός καταγράφει πτώση στη δημοφιλία του της τάξης του 5% καθώς στην προηγούμενη μέτρηση η δημοφιλία του βρισκόταν στο 41%.Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.Τέλος, στο ερώτημα «τι ψηφίζουν» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί το 23% φαίνεται να επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και το 7% Νέα Δημοκρατία.Κυβέρνηση... βγάζουν οι αναποφάσιστοι, αυτοί που θα έριχναν λευκό και αυτοί που θα ψήφιζαν άλλη παράταξη, με το ποσοστό των παραπάνω να φτάνει το 44%.

 
Top