Άνοιξε χθες η διαδικασία του εμβολιασμού, αλλά ο διαγωνισμός fast track για την ηλεκτρονική πλατφόρμα λήγει… σήμερα
Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ακόμα μία φορά η κυβέρνηση και τώρα προσπαθεί να τα φέρει βόλτα! Μετά το άθλιο σύστημα διπλών εγγραφών όσων νοσούν από τον κορονοϊό, που αποκάλυψε η «δημοκρατία», η κυβέρνηση μεθόδευσε τώρα, σύμφωνα με βαρύτατες καταγγελίες, έναν προσχηματικό διαγωνισμό για τους εμβολιασμούς, ο οποίος στήθηκε στο πόδι και θα κοστίσει κοντά στα 900.000 ευρώ στους πολίτες!
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται καταιγιστικά στο φως της δημοσιότητας, ο διαγωνισμός για την ηλεκτρονική πλατφόρμα ολοκληρώθηκε με διαστημικές ταχύτητες, αφήνοντας πίσω του αναπάντητα ερωτήματα και απορίες, τις οποίες ίσως κάποιοι χρειαστεί να απαντήσουν ενώπιον του εισαγγελέα!Με βάση το χρονολόγιο που έχει καταγράψει λεπτομερώς το Κίνημα Αλλαγής, ο σχετικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ μόλις την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου το απόγευμα, με οικονομικό προϋπολογισμό 723.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και συνολικό κόστος 896.520 ευρώ.
Η προθεσμία υποβολής προσφορών (θα) έληγε σήμερα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε περιθώριο μόλις μιας εργάσιμης μέρας προκειμένου να κατατεθούν οικονομικές και τεχνικές προσφορές για ένα τόσο σημαντικό έργο.
Να επαναλάβουμε για να γίνει κατανοητό ότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων θα ολοκληρωνόταν σήμερα, ενώ η κυβέρνηση εξήγγειλε τη λειτουργία του συστήματος από… χθες (!), όπως τουλάχιστον διαβεβαίωσαν τόσο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας όσο και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το Μαξίμου διά του νέου εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, που μάλλον θα αργήσει να μάθει τη δουλειά και κινείται στη γραμμή ψεύδους του προκατόχου του Στέλιου Πέτσα, επινόησε τη δικαιολογία του «plan B». Ισχυρίστηκε, δηλαδή, όπως λέει η Χαριλάου Τρικούπη, ότι η προκήρυξη αφορά ένα εναλλακτικό σχέδιο, σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει το πρώτο!
Προκηρύσσουν, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, για να το ξεκαθαρίσουμε, διαγωνισμούς-μαϊμού, υψηλού κόστους για την τσέπη των φορολογουμένων, με προκλητικές διαδικασίες, για να υλοποιήσουν ένα plan B. Με την ίδια λογική, παρατηρούν στην πολιτική αγορά, μπορεί η κυβέρνηση για κάθε δημόσιο έργο να προκηρύσσει και ένα εναλλακτικό, διά… παν ενδεχόμενο, το οποίο όμως έχει βαρύ κόστος στην τσέπη των νοικοκυριών και των αγρίως φορολογουμένων! Πρόκειται για μια απωθητική αντίληψη του δημόσιου συμφέροντος, διότι, όπως αποκαλύπτεται, η κυβέρνηση, όπως την καταγγέλλουν στην αντιπολίτευση, με όχημα την πανδημία επιδίδεται σε προκλητικές μπίζνες, περιφρονώντας την αγωνία και τον μόχθο των πολιτών, ενώ την ίδια ώρα μοιράζει χρήμα σε τυχάρπαστους κολλητούς και αμφίβολης επαγγελματικής ποιότητας υμετέρους.
Στελέχη του Κινήματος Αλλαγής με τα οποία συνομίλησε η «δημοκρατία» προανήγγειλαν ότι θα φέρουν το θέμα στη Βουλή, επειδή, όπως είπαν, «η πανδημία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση ως πρόσχημα για καταστρατήγηση κάθε κανόνα διαφάνειας και εξυπηρέτηση εκλεκτών της».
ΣΥΡΙΖΑ: Απορίες και για τη σύσταση τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Ασφάλειας και Διακίνησης
Παραμονή Πρωτοχρονιάς και σε συνθήκες περιορισμένης δημοσιότητας, το υπουργείο Υγείας δημοσίευσε στη Δι@ύγεια» την απόφαση για τη σύσταση τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Ασφάλειας και Διακίνησης Εμβολίων για τον κορονοϊό, στην οποία τα δύο από τα τρία μέλη είναι εκπρόσωποι ιδιωτικών φαρμακευτικών εταιριών.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτουν απορίες, δεδομένου ότι η τριμελής επιτροπή, όπου το Δημόσιο εκπροσωπείται μόνο από ένα μέλος (δημόσιος φορέας), θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της διασφάλισης της ποιότητας σε όλα τα στάδια αποθήκευσης και διανομής στον σχεδιασμό και στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία». Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό δεν προβλέπεται η συγκρότηση αυτής της επιτροπής, ούτε υπάρχει στο οργανόγραμμα της ομάδας υλοποίησης. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, στην επιτροπή ελέγχου, από τα τρία μέλη, το πρώτο είναι η εταιρία UNILOG A.E., που ιδρύθηκε στις αρχές του 2000 από μετόχους του Ομίλου Εταιριών Μεταφορών Λιναρδάκη, που εξειδικεύονται στον τομέα της διακίνησης φαρμακευτικών, παραφαρμακευτικών και ιατρoτεχνολογικών προϊόντων υπό ελεγχόμενες θερμοκρασίες πλέον των 25 ετών.
Και η δεύτερη, η ELPEN, είναι μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές ελληνικές εταιρίες, που διαθέτει θυγατρική εταιρία στη Γερμανία, την ELPEN GmbH, και περιλαμβάνει τη WinMedica και την Aenorasis. Αντιπρόεδρος της εταιρίας είναι ο Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει καμία σχέση με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία αριθμεί 21 μέλη και συγκροτήθηκε από καθηγητές πανεπιστημίου, λοιμωξιολόγους και γιατρούς του ΕΣΥ και των στρατιωτικών νοσοκομείων.
Πηγή: dimokratianews.gr