Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Για ν' απελευθερωθεί η Παλαιστίνη,
το Αραβικό έθνος πρέπει πρώτα ν' απελευθερώσει το Ριάντ»
Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ
 
* Στο Ριάντ, το... φιλοσιωνιστικό δικτατορικό-μοναρχικό καθεστώς των Σαούδ, παραμένει σήμερα δέσμια η Παλαιστινιακή Αρχή" του Αμπάς

Εξαφάνισαν από την ειδησιογραφία την απόφαση της Τυνησίας και της Αλγερίας να κλείσουν τον εθνικό τους εναέριο χώρο, ώστε ν' αναγκαστεί η πολυδιαφημιζόμενη "Απευθείας πτήση Τελ Αβίβ-Ραμπάτ για πρώτη φορά"! Ένα ακόμη έργο της αργυρώνητης δημοσιογραφικής πορνείας, σε διατεταγμένη υπηρεσία!

Η διεθνής κοινή γνώμη -με την συνεισφορά της "δημοσιογραφίας"-, λαμβάνει το μήνυμα που επιθυμεί η νέα τάξη: Το Μαρόκο είναι η έκτη χώρα στον αραβικό κόσμο που εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ μέσα σε 4 μήνες. Όταν αυτό το μήνυμα ενισχύεται με την επίσης, επί τούτου, αποσιωπημένη αλλαγή στάσης, τον ενδοτισμό της Παλαιστινιακής Αρχής (Αμπάς) [Ένας υπουργός ανατρέπει τα πάντα κι απόλυτη ένοχη σιωπή... ακόμη δεν τον έστειλαν από εκεί που ήρθε: Palestinian Authority resuming cooperation with Israel, Palestinian official says], περί καλής σχέσης με το σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς στην Παλαιστίνη, παρά τη συνεχιζόμενη βία, τις δολοφονίες, τους παράνομους εποικισμούς, τους χιλιάδες πολιτικούς κρατουμένους και φυλακισμένα ανήλικα παιδιά... στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη [Βλέπε, σε: Marwan Toubassi: Ποια αλληλεγγύη και σε ποια Παλαιστίνη;].

Διαβάζουμε στην υποταγμένη αργυρώνητη "δημοσιογραφία": "Την απευθείας πτήση Τελ Αβίβ-Ραμπάτ εγκαινίασαν ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ και διαμεσολαβητής των ειρηνευτικών συμφωνιών Τζάρεντ Κούσνερ με τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Ισραήλ Ντέιβιντ Φρίντμαν. Το αεροσκάφος της EL AL αναχώρησε από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν με προορισμό το Ραμπάτ.... στο αεροσκάφος της Ελ Αλ επιβαίνει ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ και σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ..."... (22 Δεκέμβρη 2020, το σχετικό βίντεο: ΕΔΩ).


Τι συνέβη και θέλουν ν' αποσιωπήσουν;

Η πολυδιαφημιζόμενη πτήση από Τελ Αβίβ προς Ραμπάτ, άλλαξε τη διαδρομή της πτήσης μετά την απόφαση της Τυνησίας και της Αλγερίας να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους. Η Τυνησία και η Αλγερία δεν επέτρεψαν σε μια πτήση από το Τελ Αβίβ στο Ραμπάτ του μοναρχικού καθεστώτος του Μαρόκου, να περάσει από τον εναέριο χώρο τους, αναγκάζοντάς την να κάνει μια έμμεση διαδρομή προς την Ευρώπη.

Η τηλεόραση της Τυνησίας Nessma, περιγράφει παραστατικά το γεγονός, αλλά ουδόλως "αγγίζει" τη δυτική "δημοσιογραφία": "Η πτήση πήρε μια βόρεια διαδρομή που διασχίζει τη Μεσόγειο Θάλασσα, πέρασε από την Ελλάδα, στη συνέχεια από την Ιταλία, την Ισπανία κι έτσι έφθασε στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, λόγω του κλεισίματος του εναέριου χώρου της Τυνησίας και της Αλγερίας προς ισραηλινά αεροσκάφη".

Μάλιστα, το αραβικό ΜΜΕ Radaar News αναφέρει για την Αλγερία ότι "εχθρικά προς την Αλγερία ΜΜΕ διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τη διέλευση του σιωνιστικού αεροπλάνου μέσω του εναέριου χώρου της Αλγερίας".

Παρά τις προσπάθειες των ιμπεριαλιστών, ο Άξονας της Αντίστασης δυναμώνει κι αυτό προκαλεί πανικό και τρόμο στο ναζιστικό-σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς απαρτχάιντ Παλαιστίνη. Τελ Αβίβ, Ριάντ κι η Ουάσινγκτον είχαν χάσει τον ύπνο τους. Ένα χρόνο από τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί [Βλέπε, σε: Θυμηθείτε αυτή την ημέρα: 3 Γενάρη 2020]:

Ο Sayyed Nasrallah, ηγέτης της Αντίστασης, Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, δήλωσε μόλις χθες ότι "το κίνημα Αντίστασης του Λιβάνου διπλασίασε το πυραυλικό οπλοστάσιό του μέσα σε ένα μόνο έτος και έχει όλα τα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης εντός εμβέλειας πυραύλων απόλυτης ακριβείας".

Οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη Γάζα, τη μεγαλύτερη φυλακή του πλανήτη, πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ακόμη και με drone πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας και το Κοινό Στρατηγείο Στρατιωτικών Επιχειρήσεων Παλαιστινιακών Οργανώσεων ανακοίνωσε ότι η Αντίσταση θα αντιδράσει σκληρά σε νέα ισραηλινή επίθεση, μετά τον πρόσφατο βομβαρδισμό των σιωνιστών και σε σχολεία της Γάζας, παρά τη στάση συνδιαλλαγής του Αμπάς με τον κατακτητή.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν, μεταξύ άλλων:
«Το Κοινό Στρατηγείο Στρατιωτικών Επιχειρήσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:
- Η Αντίσταση θα συνεχίσει την πορεία της ως απάντηση στην επιθετικότητα και για την εκδίκηση των μαρτύρων...
- Θα δώσει στον εχθρό ένα μάθημα που δεν θα ξεχάσει ποτέ...
- Οι πολίτες της σιωνιστικής οντότητας, η οποία βρίσκεται τώρα σε καταφύγια, πρέπει να καταλάβει πως η ηγεσία τους είναι υπεύθυνη για την παράλυση της ζωής και πως ζουν στο φόβο...
- Το Κοινό Στρατηγείο Στρατιωτικών Επιχειρήσεων διαχειρίζεται τη στρατιωτική αντιπαράθεση στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας και συντονισμού...
- Η Παλαιστινιακή Αντίσταση έχει συγκεκριμένη τακτική και σχέδια, στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων των οργανώσεων, ως προς το μέγεθος της αντίδρασης, τους κανόνες εμπλοκής και το πεδίο εφαρμογής της...
- Δεν θα επιτρέψουμε στον εχθρό να κτυπήσει το λαό μας...
- Δεν θα δεχτούμε τις προσπάθειες των κατοχικών δυνάμεων να επιστρέψουν στην πολιτική της δειλής δολοφονίας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες...
»


Αναφορικά με την Αδούλωτη κι Αδέσποτη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αρκεί πως ο πρόεδρος Άσαντ
"Είναι ο γιος του πατέρα του"! Τα λέει όλα, δίνει όλες τις απαντήσεις!
 
Top