Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος - Armenian National Committee of Greece
Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την... ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλαδος, η οποία αγνοεί το γεγονός ότι επιτιθέμενη πλευρά είναι το Αζερμπαιτζάν και απλώς καλεί τα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ειλικρινά περιμέναμε μια πιο σθεναρή στάση από την Ελληνική Κυβέρνηση. Ας θυμηθούμε την πολύ πρόσφατη γενναία στάση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας που στάθηκε αλληλέγγυα και έτοιμη να συνδράμει στην Ελλάδα στο ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο.

Κρίμα...

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος σχετικά με τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ
«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων.
Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ.
Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτή τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης.
Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2020
»

 
Top