Όταν το σεξ σε γεμίζει όχι ικανοποίηση, αλλά άγχος, σύμφωνα πάντα με την επιστήμη.

Το σεξ κάνει καλό (όχι πάντα)

Τα θετικά του σεξ δεν εξαντλούνται μόνο στη σχέση σου, αλλά και στην υγεία σου. Έρευνες έχουν δείξει κατά καιρούς ότι η σεξουαλική δραστηριότητα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, στην καλύτερη φυσική σου κατάσταση -σε βοηθάει να κάψεις θερμίδες-, στη μείωση του άγχους. Σ' αυτό το τελευταίο θα σταθούμε και θα σου μιλήσουμε για όλες εκείνες τις φορές, που το σεξ αντί να λειτουργεί σαν αγχολυτικό, επιτείνει το στρες που αισθάνεσαι.

Η έρευνα

Η ιστοσελίδα Superdrug Online Doctor διεξήγαγε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.000 άντρες και γυναίκες -500 από την Αμερική και 500 από την Ευρώπη-, που κλήθηκαν να απαντήσουν ερωτηματολόγια σχετικά με τις σεξουαλικές τους συνήθειες, αποκαλύπτοντας ποιες είναι οι στάσεις και ποια τα είδη του σεξ που τους αγχώνουν περισσότερο, τους κάνουν να μην αισθάνονται άνετα και εν τέλει, να μην απολαμβάνουν όσο θα ήθελαν την πράξη αυτή καθ' αυτή.

Τα συμπεράσματα

Αποδεικνύουν ότι άντρες και γυναίκες εκπέμπουν λίγο - πολύ τελικά στο ίδιο μήκος κύματος, τουλάχιστον όσον αφορά στο τι τους αγχώνει στο κρεβάτι.
Τα πιο στρεσογόνα είδη σεξ

Ρίχνοντας μια ματιά στο παραπάνω γράφημα, παρατηρείς ότι τα δύο φύλα συμφωνούν ότι η συνεύρεση σε δημόσιο χώρο, το BDSM και το πρωκτικό σεξ προκαλούν το μεγαλύτερο άγχος όταν συμβαίνουν, κάνοντας άντρες και γυναίκες να αισθάνονται το ίδιο άβολα.

Οι πιο στρεσογόνες στάσεις σεξ

Όσον αφορά στις στάσεις τώρα...

διαβάστε την συνέχεια στο https://gr.askmen.com
 
Top