Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η πριγκίπισσα Χάγια δραπέτευσε, παίρνοντας μαζί της και 35 εκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η έκτη κατά σειρά σύζυγος του δισεκατομμυριούχου πρωθυπουργού και αντιπρόεδρου της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ (Mohammed Bin Rashid al-Maktoum), πριγκίπισσα Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν εγκατέλειψε τον σύζυγό της και ζήτησε άσυλο στη Γερμανία. Την ίδια ώρα ο Σεΐχης εξέδωσε μία οργισμένη ανακοίνωση, μέσω της οποίας κατηγορεί τη σύζυγό του για προδοσία.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Radha Stirling, που είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΚΟ «Detained in Dubai» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Οργανισμός είχε λάβει αρκετές αναφορές το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με την πρόθεση της πριγκίπισσας να δραπετεύσει από το αραβικό κράτος.

«Κάθε φορά που κάποιος κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο, αυτό, προφανώς, συμβαίνει επειδή η ζωή του είναι σε κίνδυνο και επειδή έχει υποστεί σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του. Γνωρίζουμε ήδη ότι πριγκίπισσα Λατίφα (Latifa), κόρη του Σεΐχη, εγκατέλειψε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναζητώντας άσυλο, καθώς έχει υποστεί κακοποίηση στα χέρια του πατέρα της. Τώρα, φαίνεται, πως και η πριγκίπισσα Haya, σύζυγος του Σεΐχη, έχει επίσης εγκαταλείψει τη χώρα και κατέφυγε στη Γερμανία» τόνισε η Stirling.

Η πριγκίπισσα Χάια μπιντ Χουσείν (Haya Bint Al Hussein) φαίνεται ότι δραπέτευσε νύχτα με προορισμό τη Γερμανία, απ’ όπου έχει ζητήσει και πολιτικό άσυλο. Ένας Γερμανός διπλωμάτης τη βοήθησε να δραπετεύσει από το Ντουμπάι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, παίρνοντας μαζί της και 35 εκατομμύρια ευρώ. Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν πως οι γερμανικές Αρχές απέρριψαν πιέσεις του Σεΐχη να την οδηγήσουν πίσω στη χώρα, ενώ αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση στα ΜΜΕ. Το ίδιο πράττουν και εκπρόσωποι του Σεΐχη.

Η όμορφη πριγκίπισσα Haya Bint Al Hussein είναι δεινή ιππέας και απόφοιτος Οξφόρδης με πτυχία οικονομικών, πολιτικής και φιλοσοφίας. Τα πλούσια προσόντα της μαζί με την ακούραστη φιλανθρωπική της δράση φιλοξενούνται αναλυτικά στον επίσημο ιστότοπό της, princesshaya.net. Είναι μια μοντέρνα γυναίκα των Αραβικών Εμιράτων, που συνθέτει τον δυτικό και ανατολικό τρόπο ζωής, με στιλ και εκλέπτυνση.

Και για όσους βιαστούν να σκεφτούν ότι πρόκειται για κάποια απλή «θνητή», να αναφερθεί ότι η Χάγια είναι κόρη του αποθανόντα Βασιλιά της Ιορδανίας και αδερφή του τωρινού Βασιλιά της χώρας. Παντρεύτηκε με τον Mohammed Bin Rashid al-Maktoum το 2004.

Μαζί της στο δρόμο της φυγής πήρε τον 7χρονο γιο της Zayed και την 11χρονη κόρη της Al Jalila. Τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι έχει ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, αλλά θα προτιμούσε να ζήσει στο Λονδίνο, μια κοινωνία που γνωρίζει καλύτερα λόγω των σπουδών της. Η πριγκίπισσα έχει τεράστια αδυναμία στα παιδιά της και μάλιστα μια από τις φορές που μίλησε δημόσια για την ανατροφή τους ήταν στο περιοδικό Harper’s Bazaar Arabia.
Σε άλλη συνέντευξή της στο Emirates Women μίλησε με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος της οργάνωσης International Humanitarian City του Ντουμπάι, έναν φορέα για θέματα ανθρωπιστικής κρίσης, επιμένοντας ότι μια από τις πιο σημαντικές σύγχρονες τραγωδίες είναι ο πόλεμος στη Συρία.

H 45χρονη Χάγια έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τις 20 Μαΐου ενώ τα social media της, που συνήθως είναι γεμάτα φωτογραφίες από τις φιλανθρωπικές της δράσεις, είναι ανενεργά από τον Φεβρουάριο. Επίσης, δεν παραβρέθηκε στο Royal Ascot, όπου συνήθιζε να συνοδεύει τον σύζυγό της. Υπενθυμίζεται πως το 2018, η κόρη του Σεΐχη του Ντουμπάι, η 33χρονη Latifa, αποφάσισε να φύγει από τη βασιλική οικογένεια και να ζητήσει άσυλο καταγγέλλοντας πως την κρατούσαν φυλακισμένη και την βασάνιζαν και έκτοτε αγνοείται.

Στη Ρώμη, μετά τη συνάντηση με τον Πάπα, βρέθηκε στο παιχνίδι ποδοσφαίρου για την Ειρήνη – παρουσία Μαραντόνα & Ροναλντίνιο

Η διαδικτυακή «απειλή» του Σεΐχη: «Το μεγαλύτερο λάθος που έκανες ήταν ότι είπες ψέματα»

Την ίδια ώρα ένα ποίημα με θέμα την προδοσία που φαίνεται πως έγραψε ο Σεΐχης, δημοσιεύθηκε σε προφίλ στο Instagram που συνδέεται με το πρόσωπό του (αλλά δεν επιβεβαιώνεται ότι το ανήρτησε ο ίδιος). «Εξαπάτησες το πιο σημαντικό πράγμα» αναφέρεται σε αυτό, «σου έδωσα εμπιστοσύνη και χώρο, το μεγαλύτερο λάθος που έκανες ήταν ότι είπες ψέματα». Ο Σεΐχης έχει έξι συζύγους και περισσότερα από 20 νόμιμα τέκνα, ενώ θεωρείται το πέμπτο πλουσιότερο βασιλικό πρόσωπο στον κόσμο, μιας και το 2008 η περιουσία του υπολογιζόταν σε 18 δις δολάρια ΗΠΑ.
Αντίστοιχα, η τελευταία ανάρτηση της πριγκίπισσας – ανάρτηση που είχε σχέση με την επέτειο για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα της – ήταν ένα ποίημα της σπουδαίας Αμερικανίδας ποιήτριας και ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των πολιτών, Μάγια Αγγέλου με τίτλο «When Great Trees Fall»:

Πηγή: www.newsone.gr
 
Top