Εκτός ενιαίου μισθολογίου η αδελφή της υφυπουργού, τη στιγμή που οι γιατροί στις ΜΕΘ παίρνουν 1.100 ευρώ
1.000 συμβασιούχοι «δικά μας παιδιά» με ετήσιες απολαβές 17,5 εκατ. ευρώ
του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ
Τον Μάρτιο του 2016, πριν καλά-καλά ολοκληρωθούν 13 μήνες από την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, διορίστηκε με «χρυσές απολαβές» στο ΚΕΕΛΠΝΟ η αδελφή της υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη. Ο λόγος για την Ελεονώρα Τζούφη, ιατρό αναισθησιολόγο, η οποία κλήθηκε να… παράσχει τις υπηρεσίες της για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με οκτάμηνη σύμβαση συνεργασίας, αποδείχθηκε όμως «υπερπολύτιμη» για τον Οργανισμό, καθώς οι συμβάσεις ανανεώνονται διαρκώς, με την τελευταία που υπεγράφη προ ολίγων μηνών να λήγει στις 17 Αυγούστου του 2018.
Για περισσότερα από δύο χρόνια λοιπόν η κυρία Τζούφη αποτελεί «μόνιμη υπάλληλο» του Οργανισμού, με τις μηνιαίες της απολαβές να σπάνε το φράγμα του ενιαίου μισθολογίου, καθώς σε μηνιαία βάση εισπράττει 1.700 ευρώ στο χέρι.
Αρκετά καλά λεφτά αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι μηνιαίες απολαβές των γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι εργάζονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δεν ξεπερνούν τα 1.100 ευρώ τον μήνα, καθώς και ότι το προσεχές διάστημα λήγουν περί τις 60 συμβάσεις γιατρών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κάποια πρόβλεψη για το μέλλον τους και με υπαρκτό τον κίνδυνο να υπάρχουν κενές θέσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το «θαύμα» της κ. Τζούφη
Όταν τον Ιανουάριο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας αναλάμβανε τα ηνία της χώρας με κεντρικό σύνθημα την πάταξη της οικογενειοκρατίας και του βολέματος των «ημετέρων» και τη σύνθλιψη του πελατειακού κράτους, προφανώς δεν είχε στο μυαλό του ότι, πριν αλέκτορα φωνήσαι, συγγενείς, φίλοι, ξαδέλφια, κουμπάροι αλλά και αδέλφια θα τοποθετηθούν σε θέσεις-κλειδιά δημοσίων Οργανισμών και όχι μόνο. Η περίπτωση της αδελφής της νυν υφυπουργού Παιδείας είναι κλασική, καθώς ανάμεσα σε χιλιάδες γιατρούς επελέγη για να συστρατευθεί στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Όχι αφιλοκερδώς αλλά έναντι αδράς αμοιβής από χρήματα τα οποία προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων. Στις 29 Μαρτίου 2016 υπογράφεται μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Ελεονώρας Τζούφη σύμβαση παροχής υπηρεσιών προκειμένου να «αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες της Δημόσιας Υγείας και της επαπειλούμενης ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλούνται από το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα…». Η σύμβαση, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της «ΜΠΑΜ», έχει διάρκεια οκτώ μηνών και οι αμοιβές της ιατρού ορίζονται στα 13.350 ευρώ. Ποσό αρκετά υψηλότερο από τα χρήματα τα οποία εισπράττουν οι συνάδελφοι της κυρίας Τζούφη που εργάζονται στον Οργανισμό ή στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και δίνουν νυχθημερόν τη μάχη για να σταθεί όρθιο το σύστημα υγείας της χώρας.
Η παραδοξότητα όμως της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ότι οι υπηρεσίες της αδελφής της υφυπουργού έγιναν μόνιμες. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η εφημερίδα, από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι συμβάσεις της Ελεονώρας Τζούφη ανανεώθηκαν η μία μετά την άλλη, ενώ από τις 7 Φεβρουαρίου 2017 η εν λόγω ιατρός «αναβαθμίστηκε», καθώς τοποθετήθηκε και υπεύθυνη του προσφυγικού.
Όποιος όμως νομίζει ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μία και μοναδική πλανάται πλάνην οικτράν. Μέχρι σήμερα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έχουν προσληφθεί περισσότερα από 1.000 άτομα, με το συνολικό κόστος της μισθοδοσίας να ανέρχεται στα 17,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Τα χρήματα είναι πολλά και όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις μιλούν για ένα απίστευτο «πάρτι» το οποίο έχει στηθεί στην υγεία των αναξιοπαθούντων προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη χώρα μας και, φυσικά, των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Από το αποκλειστικό δημοσίευμα της «ΜΠΑΜ»