Ανοικτά θα είναι σήμερα τα καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως τις 15 του μήνα, με το...
«Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα ''απελευθερωμένα'' ωράρια» να καλεί στην Ερμού σε απεργιακή συγκέντρωση.

Ο ΣΕΛΠΕ ανακοίνωσε ότι για τα εμπορικά καταστήματα - μέλη του που θα είναι ανοικτά την Κυριακή 6 Μαΐου (προαιρετικά), το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα. Σημειώνεται ότι οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν τη λειτουργία των καταστημάτων στα μέλη τους από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα σε Ηράκλειο και Χανιά, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις των Εμπορικών Συλλόγων. 

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ανακοίνωσε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο, ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων.

Το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα ''απελευθερωμένα'' ωράρια» καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση το πρωί της Κυριακής στις 10.00 στην Ερμού (Αθήνα) ενώ την ίδια ώρα είναι και το κάλεσμα για τη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή με Αριστοτέλους).

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για την Κυριακάτικη αργία, για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, ως κομμάτι του ευρύτερου αγώνα για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/ους μας στο εμπόριο και σε κάθε εργασιακό κλάδο, τα εργατικά σωματεία και τις συλλογικότητές τους, όλο τον κόσμο του αγώνα, όσες κι όσους βιώνουν τη σύγχρονη καταπίεση και εκμετάλλευση, να δώσουμε από κοινού και να δυναμώσουμε τη μάχη αυτή. Με όπλα την από τα κάτω οργάνωση, τη συλλογική αντίσταση και την ταξική αλληλεγγύη!» το μήνυμα του «Συντονιστικού δράσης».
 
Top