Εάν θέλετε να περάσετε μία αξέχαστη ερωτική βραδιά, προσέξτε τι θα βάλετε στο πιάτο σας.
Υπάρχουν κάποιες τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο. Για ένα τέλειο ερωτικό δείπνο, η γερμανική εφημερίδα «Bild» προτείνει:
Οι τροφές που αφυπνίζουν τους λεγόμενους νευροδιαβιβαστές και αυξάνουν την επιθυμία για να έρθει η όρεξη είναι:

 
1. Σοκολάτα
Ξεχάστε για μια στιγμή τις θερμίδες και σκεφτείτε το αποτέλεσμα: Η σοκολάτα λειτουργεί ως διεγερτικό.

 
2. Τα φρούτα
Οι φράουλες, τα ρόδια και οι μπανάνες περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C εκτοξεύοντας τις ορμόνες που σχετίζονται με την ερωτική επιθυμία.

 
3. Εσπρέσο
Η έντονη μυρωδιά ενός καφέ εσπρέσο αφυπνίζει τις αισθήσεις. Η καφεΐνη κρατάει σε εγρήγορση τους παίκτες του ερωτικού παιχνιδιού.

 
4. Μείγμα μπαχαρικών
Τα μπαχαρικά, όπως το τζίντζερ ή το πιπέρι καγέν, εμπλουτίζουν το αίμα με οξυγόνο με αποτέλεσμα να εκτοξεύεται η λίμπιντο.

 
5. Λαχανικά
Οι αγκινάρες όπως και το σέλινο, οι ντομάτες και οι κόκκινες πιπεριές εμπεριέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, απαραίτητο συστατικό για να έρθει η ερωτική επιθυμία…

 
6. Κρέας
Σημαντική πηγή πρωτεΐνών που μάλιστα ενισχύει την αντοχή κατά τη διάρκεια του σεξ. Επιπλέον, η κατανάλωση του κόκκινου κρέατος θεωρείται ένα «σημάδι» ανδρισμού.

 
7. Στρείδια
Όπως όλα τα θαλασσινά, τα στρείδια παρέχουν επίσης άφθονο ψευδάργυρο και πρωτεΐνη, που με τη σειρά τους ενισχύουν την παραγωγή σπέρματος.

 
8. Σαμπάνια
Το κλασικό ποτό για ένα ερωτικό ξεφάντωμα. Το αλκοόλ που εμπεριέχει σας χαλαρώνει σε βαθμό που να μην έχετε πλέον αναστολές.

 

Οι τέσσερις τροφές που καταστρέφουν το σεξ

 

Για να νοιώθετε υπέροχα με τον εαυτό σας και η λίμπιντο σας να χτυπάει ‘’ κόκκινο ‘’ πριν από ένα πολλά «υποσχόμενο» ραντεβού θα πρέπει να αποφεύγεται κάποια φαγητά . Σας αποκαλύπτουμε κάποια από αυτά .
 
Φασόλια


Απαγορεύεται να φας φασόλια πριν το σεξ διότι προκαλούν αέρια αλλά και φούσκωμα . Ενώ, περιέχουν ένα σάκχαρο που δεν είναι εύπεπτο και θα νιώθεις εκατό κιλά.

 
Τηγανητές πατάτες


Οι τηγανητές μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα επίπεδα της τεστοστερόνης καθώς και την κυκλοφορία του αίματος αφού είναι πλούσιες σε λιπαρά και αλάτι .

 
Τυρί


Για να αποφύγετε τα αέρια και το φούσκωμα που μπορεί να σας δημιουργήσει το τυρί αφού ίσως έχετε δυσανεξία στη λακτόζη και δεν το γνωρίζετε . Δεδομένου ότι το 75% των ανθρώπων στον κόσμο έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

 
Τσίχλα


Το μάσημα τσίχλας προκαλεί πρήξιμο στο στομάχι. Αυτό συμβαίνει γιατί μασώντας τσίχλα, απορροφάτε μεγαλύτερη ποσότητα αέρα η οποία πηγαίνει στο στομάχι.

healthweb.gr
 
Top