Το καλό στο να βρίσκεσαι σε έναν μεγάλο όμιλο είναι ότι οι επιλογές σου είναι πολλές. Για παράδειγμα η Audi

Το παλιότερο S8 εφοδιάζεται με έναν V10 5,2 λτ. κινητήρας, τον οποίο μοιράζεται με τη Lamborghini Gallardo, ενώ αργότερα ο 4λιτρος TFSI από την Bentley.

Σύμφωνα με βρετανικό περιοδικό, ο 4λιτρος bi-turbo V8 550 ίππων της νέας Panamera θα τον υποδεχτεί η κορυφαία έκδοση της λιμουζίνας (που παρουσιάστηκε πριν μία ημέρα και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ), που ακούει στο όνομα S8. Να σημειωθεί όμως ότι θα έχει 20 ίππους λιγότερους από την Porsche, ενώ δεν έχει σχέση με τον προηγούμενο 4λιτρο TFSI που είχαμε συναντήσει στην προηγούμενη γενιά. Λόγος γίνεται για σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και σύστημα coasting.

Ενδιαφέρον έχει και η έκδοση S8 e-tron, η οποία θα πάρει τη θέση του S8 Plus. Το νέο μοντέλο αναμένεται να υιοθετήσει την τεχνολογία της Panamera Turbo S E-Hybrid με αποτέλεσμα κάτω από το καπό να υπάρχουν ένας V8 κινητήρας, που θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η απόδοση θα αγγίζει τους 630 ίππους και το 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.
 
Top