ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ...

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΓΙΑ...ΔΙΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ...


Ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής

Το Σάββατο 17/6 παιδιά και γονείς βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πάνω από 500 μαθητές συγκεντρώθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Περιστερίου, από τα σχολεία του Περιστερίου και των γύρω Δήμων, όπως και από το Κερατσίνι και τους γύρω Δήμους προκειμένου να δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα καλλιτεχνικά σχολεία του Περιστερίου και του Κερατσινίου, που ξεκινούν φέτος τη λειτουργία τους.

Η όλη διαδικασία εξελίχθηκε σε φιάσκο, με παιδιά και γονείς να στριμώχνονται στην είσοδο του σχολείου προκειμένου να δουν τι ώρα δίνουν, αν είναι τα ονόματα τους στις λίστες, παιδιά να κλαίνε.... και άλλα πολλά.

Από την πρώτη στιγμή αντιπρόσωποι των Ενώσεων από Περιστέρι, Πετρούπολη, Πέραμα μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων και γονείς διαμαρτυρηθήκαμε για αυτή την κατάσταση στον αναπληρωτή προϊστάμενο Β΄Βαθμιας Εκπαιδεύσης Πειραιά και Πρόεδρο του Εξεταστικού Κέντρου, κ. Μαρίνη, εκφράζοντας τις ενστάσεις μας για τη διεξαγωγή των εξετασέων, όπως επίσης οτι σε αυτή την αναμπουμπούλα που διεξήχθηκαν οι εξετάσεις, δεν έγινε ταυτοποίηση των εξεταζομένων, βάζοντας ζήτημα και διαβλητότητας των εξετάσεων. Αναρωτιόμαστε γιατί το Υπουργείο Παιδείας, που έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων:

- Δεν πήρε υπόψη του το μεγάλο όγκο των παιδιών, ώστε να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις για το Καλλιτεχνικό του Περιστερίου σε σχολείο του Δήμου Περιστερίου, διευκολύνοντας μαθητές και γονείς που είναι από αυτές τις περιοχές και αντίστοιχα στο σχολείο του Περάματος, για τους μαθητές από το Κερατσίνι και τους γυρω Δήμους;

- Δε σύστησε δυο ξεχωριστές επιτροπές για καθε καλλιτεχνικό σχολείο;

Το επιχείρημα οτι η επιτροπή που διεξήγαγε τις εξετάσεις λειτουργεί εθελοντικά και μπορούσε μόνο σήμερα να τις πραγματοποιήσει, αποδεικνύεται αβάσιμο από τη στιγμή που εκ των πραγμάτων οι εξεταστές θα αναγκαστούν να πραγματοποιήσουν εξετάσεις, οχι μόνο το Σάββατο 17/6, αλλά και την Κυριακή 18/6, όπως και το επόμενο Σάββατο 24/6, προκειμένου να μπορέσει να εξεταστεί ο τόσο μεγάλος όγκος μαθητών.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας που δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να γίνουν οι εξετάσεις στις καλύτερες δυνατές συνθήκες για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το γεγονός οτι μέχρι τελευταία στιγμή, δηλαδή το μεσημέρι της Παρασκευής 16/6, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για να πάρουν μέρος στις εξετάσεις και όχι μόνο με μια, αλλά με 2 ή και 3 ειδικότητες, όπως και η ενημερωση για το πρόγραμμα και τις εξετάσεις ανακοινώθηκαν 3 μερες νωρίτερα, ενώ το τελικό πρόγραμμα και οι αλλαγές που προέκυψαν ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί στο εξεταστικό κέντρο!!!! Αποτέλεσμα των παραπάνω αρκετοί γονείς να μην έχουν προλάβει να ενημερωθούν και να προκυψει μεγαλη αναταραχη.

Απαιτούμε:

- Να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τη διαδικασία των εξετάσεων. Να δώσουν κανονικά εξετάσεις στην ειδικότητα που έχουν επιλέξει, μπαίνοντας σε άλλη ομάδα, εφόσον η δική τους έχει δώσει.

- Να ληφθούν υπόψη οι γνωματευσεις των παιδιών από το ΚΕΔΥ, ακόμα και αν εκ παραδρομής έδωσαν κάποια γραπτές εξετάσεις.

Προφανώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ καλύτερα αν:

-Είχαν γίνει πρώτα οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών των 2 Καλλιτεχνικών σχολείων, οι οποίοι θα συστήναν τις επιτροπές και θα έκαναν τις εξετάσεις στα ίδια τα σχολεία, αφού έτσι ή αλλιως θα λειτουργήσουν από Σεπτέμβρη.

- Οι εξετάσεις διεξαγονταν το 3ο 10ημερο του Ιουνίου, όπως όριζε το παλιό ΦΕΚ και όχι σημερα για να υπάρχει καλυτερη προετοιμασία, εξεταστών και εξεταζομένων.

Αυτό σημαίνει «εξορθολογισμός δαπανών για την παιδεία» και φαίνεται πως το 4 ο μνημόνιο που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα βάζει ακόμα πιο επιτακτικά τον «κόφτη στην παιδεία».

Καλούμε όλους τους γονείς να ειναι προετοιμασμένοι για το τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε από Σεπτέμβρη. Μαζί με τους Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις και την Ομοσπονδία να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.



 
Top