Παρά τις υπουργικές εξαγγελίες για έντονη αστυνόμευση στο Μενίδι, άγνωστοι με απίστευτο θράσος διέρρηξαν το 6o δημοτικό σχολείο όπου  έχασε τη ζωή του ο μικρός Μάριος. Οι δράστες  έκλεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προτζέκτορες,
  ενώ οι γονείς είναι έντονα θορυβημένοι  από το νέο κρούσμα εγκληματικότητας και κάνουν λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού.
Αυτή η θρασύτατη κλοπή στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, ήταν σίγουρα ένα από τα ελάχιστα γεγονότα που οι κάτοικοι, δεν μπορούσαν καν  να διανοηθούν  ότι θα συνέβαινε αυτή τη χρονική στιγμή στο Μενίδι.
Η επιδομή των κακοποιών στο σχολείο έγινε αργά τη νύχτα, ξημερώματα Σαββάτου.
Παρά τις υπουργικές εξαγγελίες για έντονη πλέον παρουσία της αστυνομίας στο Μενίδι, η άμεση δράση χρειάστηκε να φτάσει στο 5ο Δημοτικό 15 ολόκληρα λεπτά. Ο συναγερμός κατά την διάρκεια της διάρρηξης χτύπησε στις 04:18 τα ξημερώματα, και οι αστυνομικοί έφτασαν στις 4:33.
Οι διαρρήκτες αρπάξαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το  γραφείο της διευθύντριας αλλά πριν φύγουν παραβίασαν και την πόρτα του κυλικείου.
Οι γονείς των παιδιών θεωρούν πως η κλοπή δεν έγινε τυχαία, και πιστεύουν πως κάποιοι προσπαθούν να τους εκφοβίσουν.
Το νέο κρούσμα εγκληματικότητας  έχει προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό στους γονείς οι οποίοι ζητούν την άμεση εφαρμογή των δεσμεύσεων της πολιτείας για ουσιαστική αστυνόμευση στο Μενίδι.
 
Top