Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις το διάσημο Ποντικονήσι, το Καμπιέλο και την Παλιοκαστρίτσα. Κάνε ξεχωριστές διακοπές στο Ιόνιο.
Κέρκυρα, Κέρκυρα … ένα από τα διασημότερα ελληνικά νησιά. Πόσες φορές το ακούσαμε σε τραγούδια και σε αναφορές για την ομορφιά του. Η Κέρκυρα δικαίως μπορεί να θεωρηθεί βασίλισσα του Ιονίου, καθώς όλα της σχεδόν τα σημεία είναι χιλιό-τραγουδισμένα και πολύ-φωτογραφισμένα.

Στο καταπράσινο Ποντικονήσι θα βρείτε ένα μαγικό φυσικό μνημείο
 Το εν λόγω μέρος λοιπόν πρόεκιται για ένα μικρό νησάκι στην είσοδο του αρχαίου Υλλαϊκού λιμανιού, στη σημερινή Λιμνοθάλασσα Χαλικιοπούλου.
Το  ξακουστό Ποντικονήσι είναι  καταπράσινο, κατάφυτο με ψηλά κυπαρίσσια και γεμάτο με χιλιάδες φυτά. Για το λόγο αυτό, το νησί θεωρείται φυσικό μνημείο και δεν επιτρέπεται στους επισκέπτες του να αποβιβαστούν εκεί, παρά μόνο για λίγο και υπό αυστηρή επιτήρηση από φύλακες. Η καλύτερη θέα στο Ποντικονήσι είναι από το Κανόνι: Η γαλήνια θάλασσα, η γραφική Παναγία Βλαχερνών και στο βάθος το Ποντικονήσι.

Στη Παλιά Πόλη της Κέρκυρας θα δείτε σοκάκια, σκεπές με κεραμίδια και απλωμένες μπουγάδες
Καταρχάς, η Παλιά Πόλης της Κέρκυρας ανήκει στα μνημεία της UNESCO από το 2007.  Είναι απόλυτο λογικό, αφού θα δείτε στενά δρομάκια, τα καντούνια, ψηλά, διώροφα κτήρια με κεραμίδια στη σκεπή, παλιές εκκλησίες με περίτεχνα καμπαναριά.Το Καμπιέλο είναι η παλαιότερη συνοικία, με τα πολύ στενά σοκάκια, ενώ τα ψηλά κτίρια είναι δυτικού τύπου, χτισμένα από πέτρα. Αν θεωρείτε την εικόνα με τις μπουγάδες στην Κέρκυρα κάτι από το παρελθόν, θα αλλάξετε γνώμη μόλις έρθετε. Σίγουρα, η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας αποτελεί βασικό λόγο να την επισκεφτεί κάποιος.

Η διάσημη ακτή της Παλαιοκαστρίτσας είναι γεμάτη πεύκα και χρυσαφένιες αμμουδιές
Η Παλαιοκαστρίτσα αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Κέρκυρα.Τα κρυστάλλινα νερά της αλλά και η βραχώδη ακτή της με κόλπους χωρίς άμμο την έχουν κάνει πόλο έλξης. Η ομορφιά εξάλλου του φυσικού τοπίου της περιοχής δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο μιας και ο επισκέπτης μαγεύεται από το πράσινο των πεύκων και τις ακρογιαλιές με τις χρυσαφένιες αμμουδιές. Η περιοχή απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Στο Σιδάρι θα βρεις ένα ζωντανό θέρετρο και  μια ιδιαίτερη παραλία
Βρίσκεται μόλις 32 χιλιομέτρα από την πρωτεύουσα του νησιού και το Σιδάρι εντυπωσιάζει κυρίως της γεωλογικής διαμόρφωσης του χώρου με τη θάλασσα να εισχωρεί στις παραλίες και να δημιουργεί κολπίσκους με ιδιαίτερα σχήματα. Ουσιαστικά είναι ένα  ζωντανό θέρετρο στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας, στο οποίο δεσπόζει το «Canal dΆ Amour»(=Κανάλι του Ερώτα). Πρόκειται , για ένα φυσικό πέρασμα που σχηματίζεται από αμμώδεις όγκους της θάλασσας και την παραλία των Περουλάδων.
Στην περιοχή κυριαρχούν τρεις αμμώδεις παραλίες που χαρίζουν ένα κιτρινωπό χρώμα του νερού γύρω από την ακτή.
 autotriti
 
Top