Αναστάτωση για μια υπόθεση που έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στη Σύρο. Οι γυναίκες κατάλαβαν κάποια στιγμή, αλλά ήταν δύσκολο να κάνουν το επόμενο βήμα...

Ο επαγγελματίας απατεώνας κατάφερε να κάνει άνω-κάτω την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όταν έγιναν γνωστά τα καμώματά του. Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις με ευκατάστατες γυναίκες, από τις οποίες κατάφερε να αποσπάσει σημαντικά χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές Αρχές εξέδωσαν εις βάρος του ένταλμα σύλληψης για εξαπάτηση, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, λόγω του ιδιαιτέρως μεγάλου χρηματικού ποσού που υπεξαιρέθηκε με δόλιο τρόπο. Μετά τις καταγγελίες των θυμάτων, οι οποίες άργησαν να έρθουν, γιατί όλες οι γυναίκες ντρέπονταν τον στιγματισμό, αποκαλύφθηκε ότι ο «Δον Ζουάν» είχε πλούσιο ποινικό παρελθόν. Οι αστυνομικοί στους οποίους ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης ανακάλυψαν ότι ο 42χρονος δράστης μπαινόβγαινε συστηματικά στις φυλακές, έχοντας απασχολήσει τις Αρχές για απάτες, ληστείες και άλλα αδικήματα. Ηταν τακτικός «θαμώνας» στις αστυνομικές και εισαγγελικές υπηρεσίες. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να κάνει νέα αρχή στη Σύρο και να «δαγκώσει» βαθιά τρία θύματα, πουλώντας… έρωτα.



Η ιστορία του «Δον Ζουάν» ξεκινά στις αρχές του 2015 όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο 42χρονος στο κυκλαδίτικο νησί. Τα θύματά του τον περιγράφουν ως γοητευτικό άνδρα με καλοσυνάτα μάτια και ευγενή χαρακτηριστικά. Ξεκίνησε κατευθείαν να κοινωνικοποιείται με τους ντόπιους του νησιού και να επιδιώκει τη συναναστροφή μαζί τους. Αρχικά αντιμετωπίστηκε ως «επίθεση φιλίας» και οι Συριανοί τον είδαν με καλό μάτι. Οι ευγενικοί του τρόποι, η καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας, το περισπούδαστο ύφος ήταν στοιχεία του χαρακτήρα του που κέρδισαν τους κατοίκους του νησιού.

Αφήνοντας έναν αέρα μυστηρίου να τον περιβάλλει, σχετικά με το ποιος είναι και τι δουλειά κάνει, κέντριζε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των νησιωτών. Σε ορισμένους έλεγε ότι εργαζόταν σε μεγάλη αμερικανική εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι «golden boy». Σε άλλους ισχυριζόταν ότι ήταν μεγαλοστέλεχος εταιρείας στην Αθήνα με υψηλές διασυνδέσεις σε επιχειρηματικούς, εκκλησιαστικούς και πολιτικούς κύκλους, που όμως αποτραβήχτηκε απ’ αυτήν τη ζωή και επέλεξε τη Σύρο για να γράψει βιβλία με θέμα την κοσμοπολίτικη ζωή του.



Σιγά σιγά ανέπτυξε στενές σχέσεις με γυναίκες της Σύρου, οι οποίες γρήγορα εξελίχθηκαν σε παράνομους δεσμούς. Πρώτο του θύμα ήταν μια 40χρονη που τον ερωτεύτηκε. Με την πειθώ του και με διάφορες δικαιολογίες κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, της έλεγε ότι έχει καρκίνο στο στομάχι και χρειαζόταν τα λεφτά για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, σε χειρουργεία και φάρμακα. Αλλες φορές υποστήριζε ότι χρειαζόταν τα χρήματα για να πληρώσει τους Αμερικανούς δικηγόρους του που είχαν αναλάβει το ξεπάγωμα των λογαριασμών του στην Αμερική.

Ο «Δον Ζουάν» δεν έμεινε ευχαριστημένος όταν πήρε τις 120.000 ευρώ από τη 40χρονη και όταν κατάλαβε ότι συγγενής της είχε μεγάλη οικονομική επιφάνεια, έστρεψε την προσοχή του σε αυτή. Εμαθε ότι διατηρούσε χρήματα στο σπίτι της και κατάφερε να αρπάξει ακόμη 40.000 ευρώ. Οσο καιρό ήταν «ερωτευμένος» με τη 40χρονη, διατηρούσε παράλληλο ερωτικό δεσμό με συνομήλική της, ευκατάστατη κυρία της Σύρου, στην οποία έλεγε ότι θέλει ένα μικρό «δάνειο» για να εκδώσει τα βιβλία του. Κατάφερε να τη «δαγκώσει» και να της πάρει 6.000 ευρώ.

Οι απάτες του «Δον Ζουάν» αποκαλύφθηκαν όταν οι Αρχές ξεκίνησαν να ερευνούν σχετικές καταγγελίες. Στη μικρή κοινωνία της Σύρου, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, για μεγάλο διάστημα τα στόματα παρέμεναν ερμητικά κλειστά. Οι ευκατάστατες κυρίες της Σύρου δεν αποκάλυπταν το μυστικό τους, φοβούμενες την ντροπή. Μόνο όταν τα θύματα άρχισαν να το συζητάνε και το κατήγγειλαν στην Αστυνομία, ξεκίνησε έρευνα που οδήγησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης από την Εισαγγελία Σύρου, εις βάρος του 42χρονου. Ομως, τότε ήταν ήδη αργά, με τον «Δον Ζουάν» να έχει φύγει από το νησί και τα ίχνη του να έχουν χαθεί…

Πηγή: cyclades24.gr
 
Top