Το φετινό τηλεοπτικό φαινόμενο Survivor με τους φανατικούς οπαδούς και τους ορκισμένους εχθρούς έχει αλλάξει την καθημερινότητα και τις συνήθειες αρκετών τηλεθεατών που δεν πάνε για ύπνο αν δεν δουν το καινούργιο επεισόδιο της αγαπημένης τους εκπομπής. Όμως όπως όλα δείχνουν έχει φέρει τα πάνω κάτω και στο πρόγραμμα πολλών οικογενειών με μικρά παιδιά τα οποία, προκειμένου να παρακολουθήσουν το Survivor αργούν πολύ να πέσουν στο κρεβάτι τους.
Τι μεταδίδει απο την Πάτρα το thebest.gr:
Το γεγονός αυτό μάλιστα δεν έχει περάσει, όπως πληροφορείται το thebest.gr, απαρατήρητο από τους δασκάλους τους οι οποίοι διαπιστώνουν κούραση και μειωμένη προσήλωση κι ενεργητικότητα σε ορισμένους από τους μαθητές τους. Το θέμα έχει συζητηθεί σε αρκετές σχολικές κοινότητες και δεν έχουν λείψει οι συμβουλές και παρατηρήσεις από τους εκπαιδευτικούς προς τους γονείς των παιδιών.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, γονείς και κηδεμόνες, μαθητών Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας έλαβαν, μέσω των ίδιων των μαθητών, σχετικό σημείωμα. Σε αυτό επισημαίνονταν οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για τα παιδιά που ξενυχτούν μπροστά στην τηλεόραση αντί να πέφτουν νωρίς στο κρεβάτι τους. Το σημείωμα με τις συμβουλές προς τους γονείς έδωσαν οι εκπαιδευτικοί στους μαθητές του Δημοτικού με την προτροπή να τους το δώσουν να το διαβάσουν.

Όπως δείχνει και αυτό το παράδειγμα η ανησυχία των δασκάλων για τις νέες συνήθειες των παιδιών είναι έκδηλη και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξηγήσουν σε γονείς και κηδεμόνες ότι εκείνο που προέχει είναι η συγκέντρωση των ανηλίκων στα μαθήματά τους και την εκπαιδευτική διαδικασία. Σημειώνουν δε ότι ενασχολήσεις όπως τα video games και η τηλεόραση, ειδικά προχωρημένες ώρες, θα πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο.
πηγη thebest.gr
 
Top