Με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του Νίκου Τεμπονέρα, σχολιάζει την ονοματοδοσία της σήραγγας που από εδώ και στο εξής θα θυμίζει στους οδηγούς τον «αγωνιστή», όπως αναφέρει, πατέρα του.
«Ο Νίκος Τεμπονέρας σε όλη την πορεία της ζωής του «άνοιγε δρόμους». Πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του για δημοκρατία, ελευθερία, δημόσια δωρεάν παιδεία, δεν δίστασε να βάλει το κεφάλι του μπροστά στα παρακρατικά λοστάρια του φασισμού και να λάβει θέση ανάμεσα στους λαϊκούς αγωνιστές της Νεοελληνικής Ιστορίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο γιος του.
«Ο Νίκος Τεμπονέρας δεν έχει πολιτικούς ιδιοκτήτες, δεν τους χρειάστηκε ποτέ. Το όνομά του θα συνεχίσει να αντηχεί στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για δουλειά, γνώση, αξιοπρεπή ζωή», συμπληρώνει και καταλήγοντας επισημαίνει ότι «τα εγκαίνια της σήραγγας με το όνομά του, αποτελούν φόρο τιμής όλων εκείνων, όσων θα συνεχίσουν να πιάνουν το νήμα από εκεί που το άφησε ο αγωνιστής δάσκαλος, μνημείο πάλης και αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί..».
Δείτε την ανάρτηση:
 
Top